Kompanija Trimo poslala ponudu za privatizaciju Novog Duvanskog

Vlasnici Novog duvanskog su Vlada sa 68,78 odsto vlasništva i Glavni grad Podgorica koji ima 31,22 odsto
83 pregleda 0 komentar(a)
Duvanski kombinat Podgorica, Foto: Savo Prelević
Duvanski kombinat Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2012. 07:33h

Slovenačka kompanija Trimo, koja se bavi izgradnjom montažnih objekata i panela, dostavila je poštom drugu ponudu za privatizaciju Novog duvanskog kombinata u Podgorici.

"Vijestima" je ova informacija potvrđena iz više izvora, kao i da su njeni predstavnici nedavno posjetili Podgoricu. Prema nezvaničnim informacijama iz Tenderske komisije, kojom predsjedava ministar poljoprivrede Tarzan Milošević, ponuda slovenačke kompanije još nije otvorena.

Preduzeće Zetagradnja dostavilo je prije dva dana ponudu za djelimičnu privatizaciju Novog duvanskog kombinata ili njegovu dokapitalizaciju kroz izgradnju fabrike. Tenderska komisija je tada utvrdila da je ponuda Zetagradnje, koja je dostavljena lično, ispravna.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je početkom avgusta novi tender, jer na prethodnom nije dostavljena nijedna ponuda. Nikšićko preduzeće Neksan je u prvoj polovini godine najviše pokazivalo interesovanje za izgradnju nove fabrike, ali nije poslalo ponudu.

Vlasnici Novog duvanskog su Vlada sa 68,78 odsto vlasništva i Glavni grad Podgorica koji ima 31,22 odsto.

Nova fabrika cigareta trebalo bi da bude izgrađena do 1. aprila naredne godine, kada će postojeća oprema iz starog Duvanskog, sa preostalim radnicima, biti preseljena na novu lokaciju na Tuškom putu, iza Distributivnog centra. Lokacija starog Duvanskog ranije je prodata Zetagradnji.

Bonus video: