Počinje izbor najbolje kompanije za rad u Crnoj Gori

Istraživanje pruža jedinstvenu mogućnost uvida u mišljenje zaposlenih o uslovima u kojima rade, odnosu sa kolegama i menadžerom...
2 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2012. 11:50h

Konsultantska firma Blue coach počeće ovog mjeseca istraživanje o najboljoj kompaniji za rad u Crnoj Gori, na uzorku preduzeća koja se za to prijave.

Iz kompanije Blue coach su saopštili da preduzeća imaju priliku da budu proglašena za najbolja za rad, odnosno ona u kojima vladaju najbolji međuljudski odnosi i poslovna atmosfera.

"Istraživanje pruža jedinstvenu mogućnost uvida u mišljenje zaposlenih o uslovima u kojima rade, odnosu sa kolegama i menadžerom, prostoru za lično i profesionalno usavršavanje, kao i društvenoj odgovornosti firme", navodi se u saopštenju.

Bazu će, kako se navodi, činiti 26 kompanija, među kojima su Crnogorski Telekom, Telenor, Pivara Trebjesa, Okov, Bar Kod, Hipotekarna banka, mljekare Srna i Lazine, kao i nekoliko osiguravajućih društava.

Google brine i o porodicama preminulih radnika >>>

Najbolji uslovi za rad su u Microsoftu >>>

Oni će se takmičiti u kategorijama najbolja velika, mala i srednja kompanija, najinovativnije preduzeće, najbolje organizovana firma, kompanija sa najboljim međuljudskim odnosima.

"Planirano je da se prikupljanje i obrada podataka završi zaključno sa decembrom. Na upitnike će odgovarati više od 1,3 hiljada zaposlenih", navodi se u saopštenju.

Cilj istraživanja je da se formira ocjena u kategorijama liderstvo, moj menadžer, lični razvoj, uslovi rada, moj tim, inovativnost, odnos kompanije prema klijentima, društvena odgovornost, moja kompanija, fer plej.

Iz kompanije Blue couch su kazali da će rezultati istraživanja pomoći kompanijama da otkriju slabosti i prednosti njihovih timova, kao i načine na koje mogu poboljšati organizacionu kulturu i poslovanje.

Bonus video: