Tezge na pijacama pune, kupaca sve manje

Cijene voća i povrća, zbog slabe prodaje, na pijaci u Gintašu, nijesu se bitnije mijenjale u odnosu na prethodni vikend
61 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2012. 11:02h

Loš standard građana i sve veća besparica, prema riječima prodavaca na gradskim pijacama, glavni su krivci što su pijace vikendom, u danima koji važe za pazarne, sve slabije posjećene.

Prodavac Slobo Radovanović smatra da je kupovna moć građana sve manja, zbog čega se više ne raduju danima vikenda, kojima je ranije uvijek bila gužva oko tezgi.

“Vikendom je nešto više ljudi na pijaci, ali je prodaja neprimjetno bolja, tako da se naš rad i trud slabo isplate”, kazao je on.

Cijene voća i povrća, zbog slabe prodaje, na pijaci u Gintašu, nijesu se bitnije mijenjale u odnosu na prethodni vikend.

Kilogram jabuka juče se prodavao po cijeni od euro do 1,20, koliko su koštale i banane.

Za kilogram grožđa trebalo je izdvojiti euro, dok su kruške koštale 1,50 eura. Još uvijek aktuelne lubenice koštale su 0,40 eura, a pipun 0,80 eura po kilogramu.

Smokve su koštale jedan, a breskve 1,20 do 1,50 eura.

Krompir se prodavao po cijeni od 0,40 do 0,50, paradjz 1,20 do 1,40, paprika 0,60 do 1,30, a šargarepa za jedan euro po kilogramu.

Ni cijene ribe nijesu se bitnije mijenjale, te je za kilogram pastrmke trebalo izdvojiti 4,50, a dimljenog šarana 15 eura.

Galerija

Bonus video: