Brković pregovara da mu oproste 50 miliona eura

Pregovara se da Vektra sa 50 miliona otkupi čitav dug uz diskont, a da se to plaćanje, uz date garancije, obavi u roku od šest do 12 mjeseci
60 pregleda 18 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Luka Zeković
Dragan Brković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.08.2012. 18:32h

Predstavnici OTP grupacije pregovaraju sa biznismenom Draganom Brkovićem, vlasnikom kompanije Vektra Montenegro, da sa 50 miliona eura, odnosno, uz diskont od 50 odsto, vrati cjelokupan dug od oko 100 miliona eura, koje Vektrine kćerke kompanije imaju prema mađarskoj finansijskog grupaciji, saznaju “Vijesti” nezvanično.

„Vijesti“ juče nijesu mogle dobiti odgovor iz OTP-a o toku pregovora sa Vektrom, ali iz izvora bliskih ovoj grupaciji, koji su donedavno odlučno negirali da se vode bilo kakvi pregovori, nezvanično nam je rečeno: „Od dogovora možda neće biti ništa, jer mislimo da Brković nema para“.

Advokatski timovi i predstavnici OTP-a i Vektre juče su nastavili pregovore koji traju više mjeseci. Na sastanku održanom u petak, medijatorsku ulogu je, prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, imao je i predstavnik Vlade Crne Gore.

„Pregovara se da Vektra sa 50 miliona otkupi čitav dug uz diskont, a da se to plaćanje, uz date garancije, obavi u roku od šest do 12 mjeseci“, otkrio je „Vijestima“ jedan od pregovarača koji je zahtijevao anonimnost.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Šta je garancija Vektri
  • Šta kaže Milić Popović iz uprave Vektre Montenegro
  • Šta iz Vlade kažu o njihovoj konkretnoj ulozi

Bonus video: