Vujanović: Brinu me sve nove cijene

"Raduje me činjenica da imamo vidljivog rezultiranja novih investicija i vidljivog upliva u rješavanju ekonomskih problema", poručio je Vujanović
82 pregleda 35 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.08.2012. 13:43h

Predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića, brinu sve nove cijene, jer one, kako je kazao, utiču na standard građana."Brinu me naravno sve nove cijene. Sve nove cijene utiču na standard građana i uvjeren sam da će se programima Vladine politike koji su usmjereni na socijalnu zaštitu, učiniti sve da se građani socijalno zaštite", rekao je Vujanović odgovarajući na pitanje novinara da li ga brinu nove cijene goriva u Crnoj Gori.On je, tokom obilježavanja Dana Opštine Kolašin, saopštio i da očekuje da će Vlada biti maksimalano orjentisana na socijalne probleme, posebno one koji se ugrožavaju cjenovnom politikom."Raduje me činjenica da imamo vidljivog rezultiranja novih investicija i vidljivog upliva u rješavanju ekonomskih problema", poručio je Vujanović.

Maloprodajne cijene goriva od danas su na rekordnom nivou. Upoređujući sa zemljama regiona, skuplje gorivo plaćaju samo građani Slovenije čija su primanja značajno veća od crnogorskih.

U Crnoj Gori su veće cijene nego u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Litar eurosupera 98 košta čak 1,54 eura odnosno šest centi je skuplji u odnosu na dosadašnju cijenu. Ostale vrste goriva su skuplje za pet centi, što znači da litar eurosupera 95 košta 1,5 eura.

Bonus video: