Bivši radnici Prerade prelaze na nova radna mjesta

Radnici, kako je saopšteno, očekuju da im do kraja sedmice bude isplaćena julska zarada, iako je rok za njeno izmirenje bio 15. avgust
0 komentar(a)
Prerada radnici KAP blokada, Foto: Vesko Belojević
Prerada radnici KAP blokada, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.08.2012. 13:56h

Bivši radnici Prerade, pogona podgoričkog Kombinata aluminijuma (KAP), koji su u julu štrajkovali zbog neizmiranih potraživanja, potpisali su rješenja o prelasku na nova radna mjesta u kompaniji.

Predstavnik radnika, Borislav Mašković, saopštio je da je rješenja o prelasku na nova radna mjesta potpisalo njih deset, dok bi još jedan to trebalo da uradi nakon povratka sa godišnjeg odmora.

"Nas deset je potpisalo rješenja o prelasku, dobili smo radna mjesta u skladu sa kvalifikacijama i sjutra počinjemo da radimo", kazao je Mašković.

Radnici Prerade, njih 11, protestovalo je u julu ispred kapije preduzeća zbog neizmirenih zarada i drugih naknada. Protest je prekinut nakon što je sa upravom kompanije dogovoren prelazak na druga radna mjesta u fabrici.

Radnici, kako je saopšteno, očekuju da im do kraja sedmice bude isplaćena julska zarada, iako je rok za njeno izmirenje bio 15. avgust.

Na sastanku sa upravom KAP-a, nakon kojeg je prekinut štrajk 11 radnika, dogovoreno je i da se ostala potraživanja izmire do kraja oktobra, novcem dobijenim od prodaje imovine Prerade.

Radnicima Prerade duguje se 12 zarada, zimnice za posljednje četiri godine, jubilarne nagrade tri godine, kao i regres za 2010.

Njima nijesu uplaćene ni sindikalne članarine, doprinosi za rekreaciju invalida od novembra 2008, za stambeni fond od 2005, niti su im povećane zarade po sudskim presudama od početka 2007.

Bonus video: