Svi stanari zgrade u Ulici Save Kovačevića vraćaju julske račune za striuju

Greške su rijetkost. Ako smo pak zaista pogriješili, vratićemo novac oštećenim građanima, kazala Eleonora Albijanić iz Elektroprivrede
2 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2012. 17:08h

Svi stanari zgrade u Ulici Save Kovačevića 55 najavili su da će kolektivno da vrate julske račune za struju Elektrodistribuciji, jer su znatno veći nego junski.

Dragan Ulićević tvrdi da mu je račun veći za 50 procenata.

“Došao sam u Elektrodistribuciju da vidim o čemu se radi, pošto mi je račun znatno veći... Stigao mi je račun u iznosu od 93 eura, a prošli je bio nešto manji od 60. U cijeloj zgradi, u kojoj sam upravnik, računi su znatno veći u odnosu na jun i vjerovatno ćemo se dogovoriti da kolektivno dođemo i vratimo ih”, kazao je Ulićević juče “Vijestima”.

U zgradi u kojoj je Ulićević upravnik već su postavljena pametna brojila, a stanari smatraju da su možda upravo ona odgovorna za paprene račune.

Nezadovoljna iznosom na računu je i Danica Novaković, koja je potrošila 50 eura više nego što je uobičajeno

“Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim i zato sam došao da provjerim”, rekao je Ulićević.

Nezadovoljna iznosom na računu je i Danica Novaković, koja je potrošila 50 eura više nego što je uobičajeno.

“Prije dva mjeseca račun je bio nešto više od 50 eura, prošli mjesec više od 70, a sada 127 eura. Smatram da tu nešto nije u redu, da je došlo do neke greške. Reklamirala sam račun i podnijela zahtjev da se to provjeri. Ne mogu da vjerujem da smo toliko potrošili. Pitam se koliki će račun biti za avgust, pošto je u međuvremenu struja poskupjela”, kazala je Novaković.

Mnogi drugi građani nijesu juče imali zamjerki na iznose na računima.

Saša Bošković rekao je da je račun nešto veći u odnosu na jun, ali da je svjestan da je više potrošio.

“Vijestima” je potvrđeno da je znatno više nezadovoljnih bilo u utorak nego juče.

Rukovodilac Sektora za eksternu komunikaciju Elektroprivrede Eleonora Albijanić tvrdi da su greške na računima rijetkost.

Ona je pozvala sve koji sumnjaju u iznos na računu da podnesu zahtjev za reklamaciju, koji se rješava u zakonskom roku od 15 dana.

“Ukoliko je došlo do greške EPCG, vratićemo oštećenima novac. Koliko su rijetke greške najbolje pokazuje podatak da je prošle godine od 360 hiljada, koliko ima potrošačkih mjesta, podneseno svega 2.000 prijava, a 90 odsto je bilo neosnovano. Za svega 10 procenata EPCG je bila odgovorna i izvršila ispravku. Što se tiče pametnih brojila, tu greške ne može biti”, tvrdi Albijanić.

Bonus video: