Kineska kompanija bi da gradi Beograd - Boljare

"Koridori Srbije su ponudu CRBC-a proslijedili Ministarstvu saobraćaja i očekujemo da se Vlada izjasni o tome", kazao je Mišić
73 pregleda 3 komentar(a)
Autoput, Foto: Arhiva "Vijesti"
Autoput, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.08.2012. 09:27h

Zvanična ponuda kineske korporacija Čajna roud end bridž za finansiranje i izgradnju preostalih dionica autoputa od Beograda do granice sa Crnom Gorom u iznosu od 2,5 milijarde eura, stigla je u Ministarstvo saobraćaja, saopštio je direktor Koridora Srbije, Mihajlo Mišić.

"Koridori Srbije su ponudu CRBC-a proslijedili Ministarstvu saobraćaja i očekujemo da se Vlada izjasni o tome", kazao je Mišić tokom obilaska radova na dionici Koridora 11 od Uba do Lajkovca zajedno sa ministrom saobraćaja Milutinom Mrkonjićem.

Mišić je rekao da su Koridori Srbije spremni za realizaciju bilo kojeg od tri ponuđena modela za nastavak izgradnje autoputa od Beograda do Crne Gore i da će odluku o tome donijeti Vlada, prenosi Tanjug.

On je naveo da su Kinezi ponudili da učestvuju u izgradnji tog autoputa kroz klasično kreditiranje, putem koncesije, ili nekim od vidova javno-privatnih partnerstava. Mrkonjić je saopštio da je spreman da odmah pregovara ukoliko Kinezi budu zainteresovani za koncesiju, ali nije optimista u vezi sa tim.

"Sa koncesijama smo pokušavali tri godine, pa nismo uspjeli, po meni je javno-privatno partnerstvo dobar model", rekao je Mrkonjić.

Bonus video: