T-Mobile prekida skuplje tarifiranje, o nadoknadi štete korisnicima - ni riječi

Po novom načinu tarifiranja onome ko razgovara samo sekund više od minuta naplaćeno je kao da je pričao dva
72 pregleda 10 komentar(a)
mobilni telefon, telefon, telefoniranje, Foto: Zoran Đurić
mobilni telefon, telefon, telefoniranje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.08.2012. 13:47h

Crnogorski telekom će postupiti po nalogu Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) i prekinuti sa primjenom promijenjenog intervala za tarifiranje odlaznih poziva po kojem se umjesto naplate jednog sekunda naplaćuje čitav minut razgovora.

To je “Vijestima” saopšteno iz telekomunikacione kompanije.

Telekomova služba za korporativnu komunikaciju najavila je da će uprava kompanije uložiti žalbu na takvu odluku Agencije. Nijesu odgovorili na pitanje na koji način će naknaditi štetu koju su nanijeli korisnicima, pošto se vjerovatno nadaju da će njihova žalba uroditi plodom.

Od stupanja na snagu izmijenjenog načina tarifiranja onome ko razgovara samo jedan sekund više od minuta naplaćeno je kao da je pričao dva minuta.

Iz EKIP-a su i prije donošenja odluke saopštili da će preduzeti odgovarajuće mjere da bi zaštitili potrošače ukoliko mobilni operatori promijene cijene tarifiranja

Odluke EKIP-a su obavezujuće za mobilne operatore. Regulator je mobilnim operaterima uputio upozorenje da ne smiju da mjenjaju cijene jer će, ukoliko postupe drugačije, naložiti uklanjanje učinjene nepravilnosti. Iz EKIP-a su i prije donošenja odluke saopštili da će preduzeti odgovarajuće mjere da bi zaštitili potrošače ukoliko mobilni operatori promijene cijene tarifiranja.

Odluka T-Mobile i ostalih mreža je izuzetno nepovoljna za korisnike i dodani namet kojeg su se dosjetili već drugog mjeseca nakon stipanja na snagu Zakona o taksama. Vlast je odlučila da korisnici SIM kartica moraju da plaćaju takse od po euro da bi se i time doprinjelo smanjenju minusa u državnom budžetu.

Euro po euro, pljačka >>>

“Ne krade nas Telenor. Godinama nas kradu svi" >>>

Nakon Telenora i T-Mobile i M:tel spremili "iznenađenja" >>>

M-tel je najavio da će promijeniti tarifni interval na isti način od 1. septembra.

T-Mobile je skratio i rok važenja pripejd dopuna na četiri mjeseca, “pri čemu je u toku posljednjeg mjeseca potrebno ponovo dopuniti račun”. To znači da će korisnik moći da koristi tri mjeseca svoj vaučer, a ako ga u međuvremenu ne dopuni biće mu onemogućeni i odlazni i dolazni pozivi.

Operatori su svoje namjere obrazložili ne željom za što je moguće većim profitom, već sa “generalnom praksom u svijetu telekomunikacija”

Najmanji iznos dopune za pripejd korisnike, kako je odlučeno u Telekomu, iznosiće dva eura sa PDV-om, 10 centi sa PDV-om naplaćivaće se transfer novca i to pri svakom transferu, bez obzira na iznos.

Telenor je u aprilu sa po pet centi počeo da naplaćuje provjeru stanja na računu za sve pripejd korisnike. Usluga je do tada bila besplatna, kao i usluga prenosa novca koja će se naplaćivati 0,1 eura.

Operatori su svoje namjere obrazložili ne željom za što je moguće većim profitom, već sa “generalnom praksom u svijetu telekomunikacija”.

Bonus video: