U ulcinjskoj Solani moguća i berba

Solana je već odavno u velikim problemima, a odnedavno je i u klasičnom stečaju. Radnici, njih oko 70, puno se ne bune jer znaju da ih uprava svaki čas može poslati na biro
66 pregleda 1 komentar(a)
solana, Foto: Arhiva "Vijesti"
solana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.08.2012. 17:09h

"Stečajna uprava Solane 'Bajo Sekulić' nije prihvatila ostavku Dragiše Rosandića na mjesto izvršnog direktora, tako da će on i u narednom periodu obavljati tu funkciju", potvrdio je "Vijestima" stečajni upravnik tog preduzeća Milorad Iković.

On je naglasio da je Rosandić ipak prihvatio da opet bude na čelu firme u sve izvjesnijoj predstojećoj berbi.

"Soli ima, ali ne i puno filozofije. Jednostavno smo se dogovorili da pokupimo tih 15 do 20 hiljada tona koji se nalaze na bazenima", kazao je Iković nakon sastanka u resornom ministarstvu.

Naveo je da je Solana prije dva dana dobila struju nakon što je platila dug od oko 30.000 eura.

"Sa te strane sada smo potpuno relaksirani. Postigli smo i dogovor oko remonta postrojenja, tako da ćemo bez dileme imati berbu, nadam se dobru", kazao je Iković.

Rosandić je nedavno "Vijestima" kazao da je njegova ostavka logičan čin nakon što nijesu uspjeli da realizuju sve što je bilo zacrtano u planu.

"Ispunili smo samo ono što smo sami mogli da uradimo. Kap u prepunoj čaši je što nijesmo ispunili ni uslove za ovogodišnju berbu", kazao je tada Rosandić.

Solana je već odavno u velikim problemima, a odnedavno je i u klasičnom stečaju. Radnici, njih oko 70, puno se ne bune jer znaju da ih uprava svaki čas može poslati na biro.

Većinski vlasnik Solane Eurofond Veselina Barovića do sada nije pokazivao veliku želju da ulaže u proizvodnju, a posebno ne sada kada se fokusirala da pred Ustavnim sudom sruši odluku Skupštine o prenamjeni zemljišta iz građevinskog u zaštićeno.

Bonus video: