U Budvi nevjerovatne cijene: Za kvadrat luksuza potrebno i 5.500 eura

Da je zaista tako „Vijesti“ su se uvjerile kontaktirajući vlasnike atraktivnih građevina, koje čekaju svoje prve stanare
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 16:08h

Iako je tržište nekretnina u proteklih nekoliko godina na Mediteranu doživjelo pravi sunovrat, a cijene stanova i kuća višestruko pale, ipak, u Budvi je luksuz i dan- danas zadržao cijenu.

Tako, za komforan, moderno opremljen apartman, uglavnom na posljednjim spratovima novoizgrađenih atraktvnih višespratnica u elitnim zonama treba izdvojiti ni manje ni više nego milion eura.

Da je zaista tako „Vijesti“ su se uvjerile kontaktirajući vlasnike atraktivnih građevina, koje čekaju svoje prve stanare.

Nakon što su preuzeli i izgradnju apartmanskog kompleksa na Zavali, koji odnedavno nosi naziv „Dukljanski vrtovi“, kako tvrde u kompaniji “Monterra” i Udruženju kupaca „AMIA“, to se i interesovanje za kupovinu apartmana povećalo. Mada je prodato oko 40 odsto apartmana, još ranije, na tržištu je preostalo 100 stambenih jedinica, i to po cijeni od 5.500 eura za kvadrat, pa naviše.

Za jedan veći aprtman od nekih 130 kvadrata, koji je ujedno i najtraktivniji, sa pogledom na lijepi zalazak sunca, a koji se zaista pruža sa rta Zavala, iz bilo koje od 40 vila, treba izdvojiti u prosjeku milion eura.

„Cijene apartmana, a preostalo ih je stotinu, su od 5.500, pa naviše“, kazali su kratko vlasnici projekta.

Svojom atraktivnošću na tržištu nekretnina, lidersku poziciju svakako preuzima i apartmanski kompleks „Tre cane“, kod Jadranskog sajma, koji završava podgorička kompanija „Fab lajv“. Radi se o projektu koji je trenutno jedna od najvećih investicija na Crnogorskom primorju u sferi izgradnje stambeno poslovnih objekata.

Tri višespratnice, od kojih su dvije već završene, a centralna 14-spratna građevina, trebalo bi da bude uskoro završena, predstavljaju najveće građevine u prvoj, elitnoj građevinskoj zoni u Budvi. Na samo 50 metara od Slovenske plaže, apartmani u ovim građevinama, predstavljaju svakako najatraktivniju ponudu. A cijenu su, kako je rečeno „Vijestima“, od 3.500, pa do 6.000 eura za kvadrat, u zavisnosti od položaja apartmana.

U ponudi su najtraktivniji apartmani od 130 kvadrata u centralnoj građevini, koja dominira Budvom, a svi oni koji se odluče da budu budući stanari višespratnice, očekuju i brojne pogodnosti, od upotrebe bazena, fitnesa, pa do kućnog servisa.

Ništa manje cijene nijesu ni u prije pola godine završenom stambeno–poslovno-komeracijalnom centru „TQ plaza“ u centru grada, gdje se prodaja stanova i dalje odvija. Naravno najskuplji su, kako su u prodaji kompanije „Trejd junik“ juče saopštili „Vijestima“, penthaus apartmani, na vrhu zgrade, od 190 do 240 kvadrata, čija je cijena 4.900 eura po kvadratu, što će reći milion i po stambenoj jedinici. Za one koji su „plićeg džepa” postoje i stanovi po cijeni od 2.500, pa do 3.500 eura.

I u Dakinoj zgradi papreno

Jedna od atraktivnijih zgrada u Budvi, koja je nedavno završena je i sedmospratnica na samom bulevaru, modernog dizajna. Riječ je o zgradi koju je izgradila nikšićka kompanija „Neksan“, biznismena Dake Davidovića.

Zgrada sa koje puca pogled na more, od koga ga dijeli turističko naselje „Slovenska plaža“, ima različite kvadrature stanova.

I ovdje oni koji budu željeli da imaju svoju nekretninu, moraće malo da odriješe kesu, pa su cijenu od 3.000 do 3.200 eura po kvadratu u zavinosti od pozicije stana.

Bonus video: