Orascom u ovoj godini uložio 1,9 miliona eura u "Luštica Bay"

Iz „Mange“ je saopšteno da su pripremni gradjevinski radovi na projektu „Luštica Bay“ počeli u februaru
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2012. 12:30h

Kompanija „Luštica Development“ koja na tivatskom dijelu poluostrva Luštica realizuje veoliki projekat izgradnje turističkog resortna nazvanog „Luštica Bay“, objavila je izvještaj za drugi kvartal 2012. godine.

„Izvještaj pokazuje dodatno ulaganje od 1.056.292 eura. U projekat „Luštica Bay“ je od početka godine uloženo 1.867.804 eura, odnosno preko 20 miliona eura do sada. Kompanija izmiruje finansijske obaveze i u okviru je finansijskog plana za projekat“, prenijela je saopštenje menadmenta „Luštice Developmenta“, ovlašćena PR agencija „Magna“.

Većinski vlasniki „Luštice Development“ je egipatsko-švajcarska kompanija „Orascom Deevelopment“ sa 90 odsto kapitala, dok 10 odsto akcija pripada Vladi Crne Gore. Ta firma na oko 7 miliona kvadrata povrine tivatskog dijela poluostrva Luštca gradi čitav jedan novi tristički grad sa više hotela, vilama, apartmanima, dvije marine, golf igralištem, te nizom drugih pratećih ugostiteljskih i uslužnih sadržaja.

Iz „Mange“ je saopšteno da su pripremni gradjevinski radovi na projektu „Luštica Bay“ počeli u februaru. Do sada su izgradjeni pristupni putevi, otvoreno golf vježbalište i raščišćen teren za svih 18 rupa budućeg golf igrališta.

„Osim toga, za projektovanje golf terena angažovana je kompanija „Gary Player Design“. Izgradjeni su model apartman i vidikovci na budućim lokacijama marine, glavnog puta i golf hotela. Master plan za „Luštica Bay“ se trenutno razvija u građevinske dozvole, a sprovode ga različiti međunarodni timovi.“- zaključuje sa u saopštenju.

Bonus video: