Žugić da provjeri slučaj Feman-Prva banka

Predstavnici banke porodice Đukanović nijesu došli na sastanak koji je organizovao guverner CBCG
2 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Vesko Belojević
Vasilije Miličković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.07.2012. 19:11h

Predstavnici Prve banke Crne Gore 24. jula nijesu došli na sastanak u Centralnu banku koji je guverner Radoje Žugić organizovao povodom nestanka skoro 17.000 eura novca koji je prihodovala jagodinska firma Feman DOO još krajem septembra 2009. nakon prodaje akcija Elektroprivrede, a koji prodavcu nikada nije isplaćen u punom iznosu od 43.000 eura.

"Guverner Žugić naložio je hitnu kontrolu i reviziju slučaja Feman u Prvoj banci i saglasili smo se da se novi sastanak održi, nakon te kontrole, u narednih 10-tak dana. To je profesionalan pristup od strane guvernera Žugića. Veoma je, međutim, čudno i neprihvatljivo što izvršni direktor Prve banke Milan Perović nije prisustvovao sastanku i makar pokušao da zaustavi dalju blamažu institucije na čijem se čelu nalazi. Vjerovatno nije želio da mu pred guvernerom predočim jasne i čvrste činjenice, sa kojim raspolažem, jer bi to bio kraj ove priče", izjavio je pravni zastupnik Femana Vasilije Miličković “Vijestima”, nakon izlaska iz zgrade CBCG.

Miličković je kazao da je “i pored truda domaćina u CBCG” da ga “ubijedi u profesionalnost” te institucije, ostala doza sumnje “da se želi dobiti u vremenu”

Iz Prve banke tvrde, međutim, da su isplatu od 43 hiljade eura prema Femanu DOO u potpunosti realizovali te da je, kako su ranije saopštili, specijalna revizija CBCG, ovaj slučaj u potpunosti prekontrolisala i bila upoznata sa detaljima.

Miličković je kazao da je “i pored truda domaćina u CBCG” da ga “ubijedi u profesionalnost” te institucije, ostala doza sumnje “da se želi dobiti u vremenu”.

“Ipak, moj profesionalan i ljudski pristup obavezivao me je da prihvatim obrazloženje domaćina sastanka Žugića, da nikome ne vjeruje na riječ, već će koliko odmah poslati kontrolu i do detalja ispitati slučaj. To je prvo iznenađenje koje me čekalo, kao i saznanje da na zakazanom sastanku nema nikog iz Prve banke”, objasnio je Miličković.

Prva banka: Naše prisustvo nije bilo neophodno

Na pitanje “Vijesti” zašto predstavnici Prve banke Crne Gore, nijesu prisustvovali sastanku u Centralnoj banci, Jelena Pavićević, rukovodilac službe za istraživanje tržišta i marketinga ove banke je odgovorila: '

"Menadžement Prve banke CG je dostavio sve potrebne podatke Centralnoj banci i pozvao nadležne organe da utvrde tokove novca u slučaju firme Feman. U tom smislu, nije bilo neophodno prisustvo predstavnika Prve banke Crne Gore na sastanku, jer je sastanak izdejstvovan neosnovanim optužbama i plasiranjem dezinformacija preko medija", tvrdi Pavićevićeva.

Bonus video: