Policija Šofranca vukla po podu radi "njegove lične bezbjednosti"

Protiv Šofranca će biti podnesena prekršajna prijava u redovnog postupku
113 pregleda 4 komentar(a)
KAP blokada, Foto: Boris Pejović
KAP blokada, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2012. 06:52h

Policija je saopštila da je radnika Prerade Milorada Šofranca vukla po asfaltu ispred KAP-a radi "njegove lične bezbjednosti i nesmetanog odvijanja saobraćaja".

Radnici Prerade od 17. jula danonoćno protestuju jer im nije isplaćeno 12 mjesečnih zarada, a ukupna dugovanja preduzeća prema bivšim i sadašnjim radnicima iznose oko 1,4 miliona eura.

Pripadnici Uprave policije i Komunalne policije Glavnog grada oko 19 časova pod prijetnjom prinudne sile otvorili su prolaz na glavnom ulazu u Kombinat aluminijuma koji je od 23. jula u jutarnjim satima bio blokiran za prolazak velikih kamiona za otpremu metala i dopremanje sirovina u KAP.

Kako je saopštila policija pauk je odnio vozilo "Opel korsa" sa kolovoza, dok su ostale automobili uklonili građani i parkirali na propisanom mjestu.

"Nakon uspostavljanja saobraćaja, ispred glavne kapije KAP-a, na kolovoz je leglo lice M.Š. (54) iz Podgorice, koje je i pored upozorenja i naredjenja službenika policije odbilo da se pomjeri sa kolovoza, pa je upotrebom sredstava prinude (fizičke snage), a radi njegove lične bezbjednosti i nesmetanog odvijanje saobraćaja, ovo lice uklonjeno sa kolovoza i tako omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja, dok su ostala lica koja su pokušala da izadju na kolovoz u tome spriječena od strane službenika Područne jedinice Podgorica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Protiv Šofranca će biti podnesena prekršajna prijava u redovnog postupku, zbog narušavanja javnog reda i mira iz čl 11. Zakona o javnom redu i miru.

Bonus video: