Skupština nije izglasala nepovjerenje Vladi zbog kredita

Ministar finansija Milorad Katnić ocijenio je da je Vlada uspostavila stabilnost i dobre osnove za napredak
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 09:47h

Skupština nije izglasala nepovjerenje Vladi zbog kreditnog zaduženja u iznosu od 150 miliona eura kod švajcarske Kredit Svis banke.

Za nepovjerenje je glasalo 29 poslanika opozicije koja je podnijela interpelaciju za pretres rada Vlade povodom zaduženja kod švajcarske Kredit Svis banke u iznosu od 150 miliona eura, dok je vladajuća većina bila protiv tog predloga.

“Unaprijed znamo kako će biti ishod glasanja jer će parlamentarna većina dati povjerenje, a za dva dana izglasaće nepovjerenje. Ali, neka građani vide ko u njihovo ime radi na njihovu štetu”, rekao je uoči glasanja poslanik Nove Strahinja Bulajić, koji je u ime opozicije u završnim riječima obrazložio razloge za glasanje nepovjerenje Vladi.

"Vlada nema rješenje"

Bulajić je rekao da Vlada nema rješenje za ukupnu ekonomsku situaciju, rješenje problema u KAP–u i mnogim drugim preduzećima pa svoje nečinjenje pokušava da prebaci na Skupštinu.

Ministar finansija Milorad Katnić ocijenio je da je Vlada uspostavila stabilnost

“Zbog tajnih aranžmana Vladi su vezane ruke što se vidi iz Ugovora o poravnanju za KAP čiji dugovi dolaze na naplatu. Očekuje nas i naplata obveznica koje su emitovane, privreda je propala i sve je veći broj obespravljenih građana.Teret te neodgvorene i kriminogene politike jednako je na plećima svih građana “ istakao je Bulajić.

Ministar finansija Milorad Katnić ocijenio je da je Vlada uspostavila stabilnost i dobre osnove za napredak ekonomije kroz reforme koje su urađene u prethodnom periodu.

“Urađena je fiskalna konsolidacija, zadržan je konkurentan poreski sistem .Urađene su strukturne reforme koje su doprinijele da ekonomija bude konkurentna, iako su te mjere bile nepopularne “ naveo je Katnić, dodajući da Vladu u dijelu fisklane politke očekuje u narednom periodu obuzdavanje javnog duga .

Bonus video: