Trgovci sa Male pijace žele u Bazar u Bloku 5

I pored toga što će cijene zakupa u novom Bazaru u Bloku 5 biti i tri puta veće nego na Maloj pijaci, i što su na cjenovnik uložili žalbu Glavnom gradu, prodavci ipak jedva čekaju da pređu u novi tržni centar
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 09:04h

Nakon što je odbor direktora "Tržnice i pijace" usvojio novi cjenovnik za Bazar u Bloku 5, koji gradi preduzeće “Čelebić”, tu odluku je verifikovala i Skupština Glavnog grada prije četiri dana.

Prodavci su Glavnom gradu uložili žalbu na nove cijene i na način na koji je predviđeno da se do mjesta dođe, međutim žalba je odbijena.

Prodavci vjeruju da licitacija nije dobra ni za njih ni za Glavni grad. Oni smatraju da na taj način 50 odsto zakupaca koji sada rade neće biti u mogućnosti da obezbijede mjesto u novom prostoru. Na Skupštini Glavnog grada održanoj prije tri dana usvojene su cijene zakupa tezgi u Bazaru.

"Većinu voća i povrća koje imam u ponudi proizvodim sam, tako da se cijene neće mijenjati, s obzirom na veću zakupninu. Oni proizvodi koje kupujem najvjerovartnije će u Bazaru biti skuplji nego ovdje", rekao je prodavac Igor Lakić.

Kvadrat tezge u novom prostoru koštaće 65 eura, prodavci su do sada tezgu na Maloj pijaci plaćali 52 eura, za tu cijenu imali su više prostora za izlaganje svojih proizvoda, ali i jako loše uslove za rad.

"Sramota je za Podgoricu da ima ovakvu pijacu. Jedva čekamo novu i nadam se da će biti uslovno i za nas i za mušterije", rekao je "Vijestima" Lakić.

Tvrdi da su nove cijene zakupa previsoke, ali da izbora nemaju, moraće da pristanu.

Nakon što je žalba koju su prodavci podnijeli Glavnom gradu odbijena, planirali su da se žale ponovo.

Međutim većina njih smatra da nema svrhe žaliti se, kažu da te žalbe niko ne razmatra.

Osim što su radnici sa Male pijace nesigurni kako će sve uspjeti da plate, a da pri tom i zarade, strahuju i zbog nove lokacije. U blizini Bazara nalazi se i supermaket "Voli", pa su svjesni da će imati i jaku konkurenciju kada su cijene u pitanju.

Galerija

Bonus video: