Radnici Prerade blokirali izvoz aluminijuma

Trenutno je pat pozicija jer je kapija u skoro potpunoj blokadi jer je pred izlaz iz KAP zaustavljen jedan od kamiona koji ne može proći dok protestanti ne pomjere svoja vozila
4 komentar(a)
Prerada, KAP protest, KAP blokada, Kombinat, Foto: Vesko Belojević
Prerada, KAP protest, KAP blokada, Kombinat, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.07.2012. 10:50h

Bivši i sadašnji radnici Prerade DOO, njih 40-ak, blokirali su sa više u redu parkiranih vozila izvoz aluminijuma iz kruga Kombinata aluminijuma (KAP).

Saobraćaj na ulazu u KAP odvija se jednom trakom i moguć je samo za mala vozila i radnike kojima je dozvoljen nesmetan ulaza na radna mjesta, Policija je prisutna sa obje strane ograde na glavnom ulazu u KAP.

Nezadovoljni radnici od 17. jula danonoćno protestuju pred ulazom u KAP nebi li natjerali Vladu i menadžment KAP-a da im isplati 12 zaostalih zarada i druga dugovanja, kao i dugovanja prema izvršnim sudskim presudama.

Prema riječiuma Borislava Maškovića, predsjedika Sindikata Prerade sadašnjim i bivšim radnicima ukupno se duguje 1,4 miliona eura.

"Već sedam dana niko nam se obratio nije, a do sada su mogli početi da rješavaju ovaj problem. Policija nam je saopštila da imaju naređenje da nam ne dozvode blokadu odvoza aluminijuma", saopštio je novinarima Mašković.

Sada je trenutno pat pozicija pred i kapija u skoro potpunoj blokadi jer je pred izlaz iz KAP sa druge strane zaustavljen jedan od kamiona koji ne može proći dok protestanti ne pomjere svoja vozila.

Radnici Prerade očekuju dolazak poslanika iz skupštinske Komisije za kontrolu privatizacije dr Branka Radulovića i Andriju Mandića koji su prošle sedmice najavili da će im se pridružiti u protestu.

Bonus video: