Autoput Bar-Boljari do sada koštao 12 miliona

"Preko 12 miliona je potrošeno, a rezultata nema nikakvih, pojeli ih skakavci na Gornjim Mrkama", kazao je Bakić
3 komentar(a)
Bar Boljari, Foto: Arhiva Vijesti
Bar Boljari, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.07.2012. 14:34h

Ministri nijesu ubijedili poslanike opozicionih partija na jučerašnjem skupštinskom zasjedanju, na kojem su odgovarali na poslanička pitanja, daje došlo do poboljšanja u oblastima zdravstva, životne sredine i saobraćaja. Poslanici su ih podsjetili na brojne projekte koji su još na čekanju i koji se potenciraju od izbora do izbora.

Poslanici su ministru saobraćaja Andriji Lomparu postavili pitanje kada će loše stanje nekih od regionalnih puteva na sjeveru biti popravljeno, ali i prigovorili zbog dugo neispunjenog obećanja za izgradnju autoputa Bar-Boljari. Veselin Bakić (SNP) pitao je koliko je novca uloženo u taj neostvareni projekat i dobio odgovor da je država iz budžeta za tu svrhu izdvojila preko 12 miliona eura.

"Ovo je prvi put da javno saopštite koliko ste uložili u put Bar-Boljare, za tu veliku investiciju, a ja tvrdim najveću prevaru. Preko 12 miliona je potrošeno, a rezultata nema nikakvih pojeli ih skakavci na Gornjim Mrkama", dodao je on.

"Neka njime naliva palme"

Odgovarajući Branki Tanasijević (DPS) ministar zdravlja Miodrag Radunović najavio je da će do kraja godine građani Crne Gore moći da urade transplantaciju organa u svojoj zemlji. On je dodao da se radi o najkompleksnijem zadatku i da je za 18 ljekara i srednji medicinski kadar obavljena obuka u julu, dok će druga grupa, biti obučena u avgustu.

Milan Knežević (SNP) potencirao je da kolektor za prečišćavanje kanalizacije, koji Podgorica namjerava da gradi u Botunu, ne može biti u Zeti, poručujući gradonačelniku Miomiru Mugoši da mu velikodušno ustupaju to postrojenje za Marezu:

"Neka njime naliva palme, urme i ostalo južno voće koje je posadio na svojoj hacijendi".

"Neka njime naliva palme, urme i ostalo južno voće koje je posadio na svojoj hacijendi"

Ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić kazao je da još nije urađen elaborat i procjena uticaja na životnu sredinu, bez kojih nosioci projekta ne mogu krenuti sa realizacijom. On je dodao da u Podgorici ima preko 57.300 priključaka na sistem odvođenja fekalnih i otpadnih voda, kao i da je trenutni sistem upravljanja ne zadovoljava sadašnje stanje.

Knežević je ponovio da je gornja Zeta već dovoljno ugrožena od KAP-a i da joj ne treba novi pritisak na životnu sredinu: "Oni su planirali da to bude regionalni centar za prečišćavanje otpadnih voda. I zamislite zbog čega su htjeli izmiještanje zbog neprijatnih mirisa u Podgorici. Znači ono što smrdi u Podgorici mirisaće u Zeti".

Preko 2,5 miliona kutija Ijekova izdalo za pola godine

Radosava Nišavića (SNP) interesovao je problem građana sa nestašicom Ijekova zbog tenderskih procedura koje traju već mjesecima. On je istakao daje situacija pogoršana i time što su zatvorene apoteke "Galenika". Radunović je iznio podatak da je za pola godine izdato preko 2,5 miliona kutija svih preparata, kao i da su neki od ljekara u jednom danu istim osobama propisivali recepte i za četiri kutije istih ljekova.

"Imam podatak da će Fond i "Galenika" potpisati sporazum za šest mjesnih centara gdje su predstavništva te apoteke zatvorena. Podatak koji sam dobio iz Montefarma je da se u ponedjeljak ili utorak otvaraju ponude iz drugog tendera za nabavku Ijekova. Za sada je sve u redu i ako ne bude žalbi nadam se da će ubrzo ljekovi biti u apotekama", najavio je on.

Emilo Labudović (Nova) kazao je Rađunoviću da je dobar ljekar i čovjek, ali loš ministar: "U uređenoj državi zbog krčkanja tendera od pola godine neko u državi bi morao u zatvor ili bi ministar trebalo da da otkaz".

Bonus video: