AKCIJA PRED VLADOM

"Kako je pokraden Duvanski kombinat?"

Predsjednik Udruženja za zaštitu manjinskih akcionara Žarko Knežević, rekao je da bivši radnici neće skrštenih ruku čekati da im se oduzme akcijski kapital
343 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2012. 13:22h

Pred zgradom izvršne vlasti predstavnici Građanskog fronta i Udruženja za zaštitu manjinskih akcionara DKP-a upriličili su performans naslovljen "kako je pokraden Duvanski kombinat", a kao glavni akteri krojenja sudbine ove crnogorske kompanije kroz simboličnu podjelu kolača označeni su premijer Igor Lukšić, gradonačelnik Miomir Mugoša i Državna tužiteljica Ranka Čarapić, sa povezom preko očiju.

Predsjednik Udruženja za zaštitu manjinskih akcionara Žarko Knežević, rekao je da bivši radnici neće skrštenih ruku čekati da im se oduzme akcijski kapital, već da će iskoristiti sva zakonska sredstva da se tome suprostave i dokažu da je odluka o formiranju Novog Duvanskog kombinata bila nezakonita.

Probna proizvodnja stranog brenda "Kleopatra" u Duvanskom>>>

Ako je legalno, što kriju Grka i Arape>>>

"Do prije 10-tak godina DKP je bio uspješna firma nakon čega je počeo programirani sunovrat…Manjinskih akcionara je 4.360, koji su u ovom trenutku maltene eliminisani i sve ono što je generacijama stvarano odlukom Vlade o formiranju Novog Duvanskog potrto", istakao je Knežević.

Video: Zoran Bojović

Oni su nezadovoljni objašnjenjem ministra poljoprivrede u Vladi Tarzana Miloševića da će manjinski akcionari biti u prilici da se namire iz trećeg reda povjerilaca.

"To je znači iz ničega i ta poruka je strašno ružna. Želim da kažem da je u jednom trenutku akcija DKPa na berzi vrijedjela 3,4 eura", naveo je Knežević kojije najavio da će uskoro procesuirati tužbu protiv Vlade.

"Vlada je ta koja je urušila DKP, projektovaka njegovu segmentaciju, uvela programirani stečaj sa očiglednom namjerom da likvidira firmi koja je radila 109 godina", kazao je Knežević.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Preporučujemo za Vas