Vuletiću blokirana imovina zbog poreskog duga

Vuletić je biznismen, a bio je direktor Agencije za izgradnju Podgorice. Kum je Aca Đukanovića
1397 pregleda 5 komentar(a)
Goran Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.06.2018. 20:00h

Država Crna Gora blokirala je imovinu biznismena i bivšeg direktora Agencije za izgradnju Podgorice Gorana Vuletića, 221 kvadrat poslovnog prostora preko puta “Maestrala” u Pržnu zbog poreskog duga od gotovo 9.000 eura.

Hipoteka, kao osiguranje da će Vuletić, inače kum Aca Đukanovića brata predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, upisna je na poslovni prostor u nekadašenjem šoping i trgovačkom centru.

„Hipoteka - poresko potraživanje u korist Crne Gore u iznosu od 8.955 eura. Upis poreskog potraživanja vrši se na osnovu rješenja“, navodi se u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine.

Vuletić je inače predsjednik Borda direktora u Đukanovićevoj firmi „Invest Nova“, te osnivač i vlasnik budvanske kompanije V&V investment koja posjeduje ogromnu imovinu u metropoli turizma.

Uvidom u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, kao vlasnici djelova poslovno-trgovačkog centra u Pržnu upisani su i „Atlas invest“, Opština Budva, Pošta Crne Gore, Mjesna zajednica Sveti Stefan, nekadašnji SIZ za komunalnu djelatnost.

Oronuli poslovni centar, praktično je godinama van upotrebe, ali na njegovom mjestu predviđena je gradnja turističko-apartmanskog kompleksa. “Atlas invest” namjerava da izgradi apartmansko-poslovni objekat sa posebnim garažama - po principu zajedničkog ulaganja sa Opštinom Budva.

Realizovanim projektom Opština Budva bi u novoizgrađenom objektu stekla pravo svojine na dva poslovna prostora, ukupne površine 564 kvadrata i 100 parking mjesta.

U cilju realizacije zajedničke izgradnje i započinjanja poslovne saradnje, Opština Budva je 2015. donijela Odluku o prenosu prava na nepokretnostima radi formiranja urbanističke parcele. Tom odlukom Opština Budva ulaže nepokretnost u cilju zajedničke realizacije projekta, a ne prenosi pravo svojine na Atlas grupu, odnosno njene članice. Opština Budva ulaže i naknadu za komunalno opremanje postojeće lokacije.

Pri tom se Opština Budva na nepokretnosti koje ulaže vodi kao nosilac prava korišćenja, odnosno svojine u listu nepokretnosti.

Inače, Vuletić je preko svoje kompanije Montenegropromet tužio Opštinu Budva za 20 miliona eura, koliko je po procjeni izgubila ta firma, zbog zauzetosti zemlje na kojoj je izgrađena TQ Plaza. Kompaniju je zastupala pred kotorskim sudom Ana Đukanović, ali je prvostepeni sud presudio u korist Opštine.

Bonus video: