Bivši radnici Lipke ne mogu da naplate dug ni da traže novi posao

Hotel ne radi od 1. maja, kada je 38 radnika dobilo šturo obavještenje od menadžmenta da hotel zatvaraju
0 komentar(a)
Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 11.07.2012. 10:13h

Bivši radnici kolašinske Lipke više od dva mjeseca pokušavaju da saznaju od doskorašnjeg vlasnika hotela zašto su ostali bez posla i kada će im isplatiti dugovanja. Dodatni problem je što ne mogu da preuzmu radne knjižice iz Lipke, bez kojih ne mogu tražiti novi posao.

Hotel ne radi od 1. maja, kada je 38 radnika dobilo šturo obavještenje od menadžmenta da hotel zatvaraju i da nema potrebe da dolaze na posao.

“Sada na naše pozive ne odgovara niko iz forma zadužene za menadžment hotela. Ne može biti ni održano ročište na sudu od kojeg smo tražili donošenje privremene mjere, jer se poziv ne može uručiti „drugoj strani“. Inspektor rada nam je savjetovao da se strpimo, ali dovoljno smo čekali”, naglašeno je u saopštenju bivših radnika Lipke.

Luksuzni kolašinski hotel bio je u vlasništvu ofšor firme sa Kipra, Bepler Investments Montenegro, a menadžemnt je vodila Adriastar iz Dubrovnika. Krajem maja Prva banka je potvrdila da je preuzela vlasništvo nad Lipkom. Objekat je građen kreditom te banke , koji nije vraćen u predviđenom roku.

Bonus video: