Rastoder i Ćupić štrajkuju glađu, Masoničić misli o autu

“Osjećali smo se kao u policiji. Masoničić nam je postavljao pitanja, a mi smo odgovarali”
0 komentar(a)
Zoran Masoničić, Foto: Zoran Đurić
Zoran Masoničić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.07.2012. 08:05h

Predstavnici Sindikalne organizacije Stručne službe Saveza sindikata Senka Rastoder i Vukadin Ćupić, koji štrajkuju glađu, juče su razgovarali sa generalnim sekretarom SSCG Zoranom Masoničićem, ali bez rezultata.

Rastoder je kazala da su sastanak sa Masoničićem doživjeli kao nastavak pritisaka i policijsko isljeđivanje.

“Osjećali smo se kao u policiji. Masoničić nam je postavljao pitanja, a mi smo odgovarali”, rekla je Rastoder agenciji Mina biznis.

Ona je dodala da je Masoničić tražio od Ćupića da preda sredstvo za rad, odnosno automobil koji je zadužio.

Rastoder i Ćupić počeli su u ponedjeljak štrajk glađu, koji će, kako tvrde, trajati do ispunjenja zahtjeva. Oni, kako je objasnila Rastoder, štrajkuju ne samo zbog neisplaćenih zarada i doprinosa već i zbog ljudskog dostojanstva, koje im je u SSCG ugroženo.

Ona je saopštila da predstavnici Stručne službe traže isplatu tri od četiri neizmirene zarade, 17 doprinosa, zimnicu, kao i prestanak pritisaka na zaposlene u tom sektoru.

Iz SSCG tvrde da nema mobinga nad zaposlenima u Stručnoj službi. Potvrđeno je da se zaposlenima u Stručnoj službi duguju četiri zarade, ali i dodali da su oni prethodnih godina imali veće plate od onih koji su zaposleni u javnom sektoru.

SSCG će danas na sjednici Glavnog odbora razgovarati o štrajku zaposlenih u Stručnoj službi i definisati mjere za rješavanje postojeće situacije.

Bonus video: