Damjanović traži hitno ukidanje Zakona o taksama

Taksa od jednog eura na SIM karticu, električno brojilo i kablovski priključak, počela je da se obračunava u subotu, a na naplatu će stići na avgustovskim računima
70 pregleda 15 komentar(a)
mobilni telefon, računi, Foto: Shutterstock.com
mobilni telefon, računi, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.07.2012. 18:00h

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju i šef poslaničkog kluba SNP–a Aleksandar Damjanović predao je danas u skupštinsku proceduru prredlog zakona o prestanku važenja Zakona o taksama.

Damjanović je „Vijestima“ kazao da je tražio da se zakon po skraćenom postupku nađe na dnevnom rredu sjednice koja je zakazana za utorak.

"Osnovni razlog za donošenje zakona jeste činjenica da je zakonom o taksama utvrđen način oporezivanja građana, odnosno pravnih lica koji ne poštuje principe pravednosti i jednostavnosti, odnosno na netržišnim i diskriminatornim principima obezbjeđuje budžetska sredstva", kazao je Damjanović.

Korisnici mobilnih mreža ogorčeni: Ovo je pljačka! >>>

On je objasnio da je tražio skraćeni postupka kako bi se eventualnim usvajanjem zakona u Skupštini, za koji očekuje konsenzus kod glasanja, otklonile na najbrži mogući način negativne posledice koje je donijela primjena zakona, naročito u odnosu na socijalni položaj najvećeg broja građana.

Taksa od jednog eura na SIM karticu, električno brojilo i kablovski priključak, počela je da se obračunava u subotu, a na naplatu će stići na avgustovskim računima.

Bonus video: