Danas ugovor sa SOCAR-om

Ugovor će, u ime Vlade, potpisati ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić, a u ime azerbejdžanske kompanije SOCAR Gafar Gurbanov
64 pregleda 1 komentar(a)
Kumbor, Foto: Slavica Kosić
Kumbor, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.07.2012. 10:25h

Predstavnici Vlade potpisaće danas ugovor sa državnom naftnom kompanijom Azerbejdžana (SOCAR) o dugoročnom zakupu lokaliteta kasarne „Orjenski bataljon“ u Kumboru na 90 godina.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da će ugovor predvidjeti da budući zakupac kvadratni metar zemljišta u Kumboru godišnje plaća po euro i da daje pet odsto dobiti iz poslovanja na tom lokalitetu.

"Fiksna zakupnina će biti plaćena unaprijed za prvih 45 godina zakupa. Zakupac se ugovorom obavezuje da u razvoj rizorta investira najmanje 52 miliona eura prve četiri godine zakupa, odnosno ukupno 258 miliona za osam godina", ponovili su iz Vlade.

Ugovor o dugoročnom izdavanju lokacije u Kumboru može da stupi na snagu samo ukoliko ga većina u Skupštini podrži. Pošto Vlada računa na sigurne glasove poslanika vladajuće koalicije, izvjesno je da će biti usvojen.

Ugovor će, u ime Vlade, potpisati ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić, a u ime azerbejdžanske kompanije SOCAR Gafar Gurbanov.

Tender za izdavanje bivše vojne imovine je objavljen sredinom septembra 2011. godine.

Bonus video: