Podržati veće učešće žena u preduzetništvu Herceg Novog

"Važno je naglasiti da će sve ženske preduzetnice, zainteresovane za dobijanje podrške lokalne samouprave u započinjanju sopstvenih biztnisa, kako u fazi pripreme prijave, tako i u fazi realizacije biznis ideje, imati na raspolaganju stručnjake UNDP-a, ali i finansisjku podršku Opštine"
109 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.06.2018. 12:31h

Opština Herceg Novi i Kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj zajednički će biti podrška razvoju ženskog preduzetništva u gradu, zaključeno je na sastanku u prostorijama UNDP-a, na kojem su Opštinu Herceg Novi predstavljale sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Suzana Memarović i rukovodilac odjeljenja za lokalni razvoj i investicije u tom Sekretarijatu Branka Mračević.

"Važno je naglasiti da će sve ženske preduzetnice, zainteresovane za dobijanje podrške lokalne samouprave u započinjanju sopstvenih biztnisa, kako u fazi pripreme prijave, tako i u fazi realizacije biznis ideje, imati na raspolaganju stručnjake UNDP-a, ali i finansisjku podršku Opštine", navode iz Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Herceg Novi.

Kancelarija UNDP-a u Podgorici, kroz program osnaživanja učešća žena u politici, a u saradnji sa "Ženskom političkom mrežom" implementira projekat jačanja ženskog preduzetništva na lokalnom nivou, kroz pruženje pravne podrške jedinicama lokalnih samouprava u pripremi modela podrške, kao i ustupanje usluga stručnih konsultanata i savjetnika za započinjanje i upravljanje biznisima.

Opština Herceg Novi je Budžetom za 2018. godinu predvidjela sredstva u visini od 15.000 eura za podršku ženskom preduzetništvu. U narednom mjesecu očekuje se usvajanje Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodijele sredstava za podršku ženskom preduzetništvu. Po usvajanju Odluke, Sekretarijat će održati informativnu radionicu za sve zainteresovane kako bi se mogućnost podrške predstavila na što kvalitetniji način.

Bonus video: