Korisnici mobilnih mreža ogorčeni: Ovo je pljačka!

"Vlada je donijela Zakon o oporezivanju luksuza, a je li luksuz kad neko dopuni euro do tri eura, a operator mu ih skine sa računa"
68 pregleda 171 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2012. 18:28h

“Prvog dana primjene taksi od jedan euro kod određenog boja pripejd korisnika javile su se greške u naplati", rečeno je "Vijestima" u Crnogorskom telekomu, nakon više žalbi korisnika koji su prijavili nepravilnosti u obračunu takse od jednog eura.

U kompaniji navode da njihovi timovi trenutno rade na otklanjanju tih grešaka kako bi uočene nepravilnosti bile uklonjene u najkraćem mogucem roku.

"Korisnicima kojima je pripejd račun umanjen za dva eura umjesto jedan, novac će biti vraćen. Izvinjavamo se korisnicima koji su zbog toga doživjeli neprijatnost, i molimo za njihovo strpljenje i razumijevanje, s obzirom da se ovakav sistem naplate prvi put implementira”, saopšteno je iz Telekoma.

U kompaniji M:tel navode da njihov sistem funkcioniše "bez greške".

“Nijednu primjedbu nijesmo imali i nema nikakvih problema sa naplatom taksi. Naš korisnički servis je maksimalno angažovan. Danas imamo veoma puno poziva, a građani se mogu u svakom trenutku informisati tokom 24 sata”, kazala je PR m:tel kompanije Ana Martinović.

"Počevši od 7. jula 2012. godine naplaćivaće se taksa na aktivne SIM kartice od 1 euro mjesečno, koja se obračunava prvim pozivom u mjesecu", poruka je koju su ovog jutra dobili crnogorski korisnici usluge mobilne telefonije, kao napomenu o početku primjene Zakona o taksama, kojim je predviđeno plaćanje takse o euro za korisnike usluge mobilne telefonije, usluga kablovske televizije i korisnike električnih brojila.

Prvi dan obračuna takse za SIM kartice, sudeći prema navodima više čitalaca "Vijesti", koji su kontaktiralir redakciju, protiče sa problemima.

Danas počinje obračun takse od jednog eura, ništa od poreza na bogatstvo >>>

Više njih saopštilo je "Vijestima" da su im sa računa umjesto jednog, skinuta dva eura.

"Dva puta su mi danas, nakon dva poziva, skinuli po euro. Ovo je sramota. I ranije sam dopunjavao račun sa po mizernih euro, dva, jer nisam imao za više. A sad mi ih skidaju s računa", kazao je jedan od nezadovoljnih korisnika 067 mreže.

Njegov slučaj nije usamljen.

"Ovo je pljačka. Vlada je donijela Zakon o oporezivanju luksuza, a je li luksuz kad neko dopuni euro do tri eura, a operator mu ih skine sa računa"

"Ovo je pljačka. Vlada je donijela Zakon o oporezivanju luksuza, a je li luksuz kad neko dopuni euro do tri eura, a operator mu ih skine sa računa", kaže drugi korisnik koji takođe navodi da mu je u 067 mreži nakon ostvarenog poziva račun umjesto za jedan, umanjen za dva eura.

Neki od korisnika navode da su im, nakon skidanja eura na osnovu takse, suspendovani odlazni pozivi uprkos tome da na računu imaju iznose od po 0,50 eura i više.

"Vijestima" su se od jutros, osim korisnika 067 mreže, na nepravilnosti u obračunu, žalili i korisnici 068 mreže.

Svi navode da su pokušali da dobiju službu za korisnike, kako bi se kompaniji žalili na ono što se događa, međutim, kako navode, pozivi su bili bezuspješni.

Takse od jednog eura su uvedene kao način da se budžet popuni a da pritom ne bude povećan porez.

Nezadovoljni takvim potezom, preko 30.000 građana je ranije potpisalo Incijavitu za ukidanje taksi, a nedavno je kreirana i Facebook grupa Stop reketiranju.

Ako ste i vi registrovali nepravilnosti u obračunu takse od jednog eura u vašoj mobilnoj mreži, pišite na portal@vijesti.me, reporter@vijesti.me, putem naše Facebook stranice ili Twittera.

Galerija

Bonus video: