Moguć ulazak jedne od najvećih turskih banaka na crnogorsko tržište

Tanilir je ocijenio da je najbolji primjer i podstrek za buduće turske investitore iz različitih sektora to što je turski Toščelik kupio nikšićku Željezaru
2 komentar(a)
Mehmet Nijazi Tanilir, Foto: Ilkehaberajansi.com.tr
Mehmet Nijazi Tanilir, Foto: Ilkehaberajansi.com.tr
Ažurirano: 06.07.2012. 12:22h

Jedna od najvećih turskih banaka zainteresovana je za ulazak na crnogorsko finansijsko tržište, saopštio je danas ambasador Turske u Crnoj Gori, Mehmed Nijazi Tanilir.

On se danas sastao sa ministrom finansija, Miloradom Katnićem i prenio mu zainteresovanost turskih investitora za Crnu Goru.

Tanilir je ocijenio da je najbolji primjer i podstrek za buduće turske investitore iz različitih sektora to što je turski Toščelik kupio nikšićku Željezaru.

Katnić je kazao da su turski investitori dobrodošli u Crnu Goru, kao i da Vlada kreira politiku koja omogućava stranim investitorima predvidiv investicioni ambijent, osjećaj sigurnosti za ulaganje i niske poreske stope.

Ambasador je čestitao na počinjanju pregovora sa Evropskom unijom, ocjenjujući da će to investitore učiniti još sigurnijim i spremnijim za ulaganje. On je uvjeren i da će se Crna Gora ubrzano ekonomski razvijati i vrlo brzo postati član Evropske unije, imajući u vidu brzinu i kvalitet promjena učinjenih u pretpristupnom periodu.

Bonus video: