Vukčević: Predstavnici Vlade se ponašaju kao Marsovci

Radnici ispred zgrade gradonačelnika Glavnog grada, Miomira Mugoše nosili transparent "Sram", jer je "Mugoša radio stvari zbog kojih treba da osjeća sram"
59 pregleda 4 komentar(a)
Dakić protest, Foto: Luka Zeković
Dakić protest, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.07.2012. 11:29h

Bivši radnici podgoričkog "Radoja Dakića" su, na protestu, poručili predstavnicima Vlade da se ne ponašaju kao da su "pali sa Marsa" i da se više ne distanciraju od radničkih problema.

"Nosili smo transparent na kom je pisalo "Mars", jer se predstavnici Vlade ponašaju kao da su Marsovci. Ovo je nedovršena država i oni se distanciraju od naroda", kazao je predsjednik Koordinacionog odbora fabrike, Milan Vukčević.

On je rekao da su sa istim transparentom otišli do zgrade gradonačelnika Glavnog grada, Miomira Mugoše.

"Samo se sada taj transparent čitao sa obratne strane i znači "Sram", jer je Mugoša radio stvari zbog kojih treba da osjeća sram", naveo je Vukčević.

Prema njegovim riječima, Mugoša je koristio sud i advokatske kancelarije, sa kojima je zaustavio proceduru izrade Detaljnog urbanističkog plana (DUP).

"Mugoša je prekršio sve zakone i sada smo došli u situaciju da radnici ne mogu da se namire", dodao je Vukčević.

On je kazao da ima nekih pomaka što se tiče rješavanja njihove situacije, ali to će se vjerovatno dešavati parcijalno.

Radnici "Radoja Dakića" od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona eura.

Glavnica duga iznosi oko 30 miliona eura, pripadajuće kamate koje je potvrdio Viši sud još sedam miliona eura, a pravo na isplatu ima 1.650 bivših radnika.

Bonus video: