TERMOELEKTRANA PONOVO NA MREŽI

Uspješan remont TE „Pljevlja“

„Možemo da se pohvalimo da smo prvi u regionu uveli ovaj sistem te da projekat predstavlja i dobar uvod u već izvjesnu ekološku sanaciju prvog bloka TE “Pljevlja”
128 pregleda 0 komentar(a)
TE Pljevlja i bazen pepela Maljevac, Foto: Goran Malidžan
TE Pljevlja i bazen pepela Maljevac, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 31.05.2018. 14:20h

Termoelektrana "Pljevlja" ponovo je na mreži, nakon redovnog godišnjeg remonta koji je počeo 31. marta. Vrijednost remontnih radova iznosi oko tri miliona eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Direktor TE "Pljevlja", Vladimir Šestović, zadovoljan je kvalitetom odrađenih poslova tokom remonta.

On je istakao da je remont pored uobičajenih intervencija na kotlovskom postrojenju, u mašinskoj sali, mlinskom postrojenju kao i na pomoćnim postrojenjima (doprema uglja, hemijska priprema vode, pomoćna kotlarnica), podrazumijevao i uvođenje sistema onlajn monitoringa položaja vatre u kotlu, kao preduslova za svođenje azotnih oksida u dimnom gasu na dozvoljeni nivo.

„Možemo da se pohvalimo da smo prvi u regionu uveli ovaj sistem te da projekat predstavlja i dobar uvod u već izvjesnu ekološku sanaciju prvog bloka TE “Pljevlja”. Onlajn monitoringom se smanjuje i količina štetnih čestica koje odlaze u vazduh, jer je sagorijevanje potpunije. On ima i finansijski učinak, jer se štedi izvjesna količina utrošenog uglja“, dodao je Šestović.

Preporučujemo za Vas