Krivokapić: Ponuda iz Kine za autoput je iznenađujuće dobra

On je kazao da se projekat autoputa vode ozbiljni pregovori sa Evropskom investicionom bankom (EIB) i kineskim partnerom
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2012. 18:38h

Kineski partner je za projekat izgradnje autoputa Bar-Boljari dostavio ozbiljnu i povoljnu ponudu i na crnogorskoj strani je da je u narednim danima sagleda, kazao je Krivokapić.

„Postoji nikad ozbiljnija i nikad povoljnija ponuda i na nama je da u narednim danima brzo to pogledamo, jer ta stvar može ići mnogo brže jer je u pitanju međudržavna stvar, sa međudržavnim garancijama. Tu bar ne može biti prigovora o korupciji, što mi je posebno važno jer taj resor vodi moj ministar Andrija Lompar, jer se u tom slučaju države dogovaraju“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da se projekat autoputa vode ozbiljni pregovori sa Evropskom investicionom bankom (EIB) i kineskim partnerom.

TV Vijesti, Tatjana Debeljević

„Kineski partner je došao sa ponudom iznenađujuće dobrom. Pregovori se mogu brzo realizovati na državnom nivou sa državnim garancijama, sa ponudom dva odsto kamate“, kazao je Krivokapić:„Kad znate da Svjetska banka (SB) daje kao najbolje moguće kredite sa dva odsto kamate, onda vam je jasno koliko je to sad poboljšanje“.

On je dodao da je kineska strana odlučila da mnoge projekte koje su do sada pregovarani uvede u završnu fazu.

"Za nas je ključni autoput", precizirao je Krivokapić i dodao da je to šansa da svi u Crnoj Gori naprave jedan veliki pomak u vrijeme krize koji bi donio mnoge multiplikativne elemente.

Galerija

Bonus video: