Propali tenderi za Radvent i Valjaonicu

Livnicu prodaju za 4,5 miliona eura. Iz Toščelika su najavili da su zainteresovani da objedine nekadašnje pogone Željezare
145 pregleda 1 komentar(a)
Nenad Amidžić, Foto: Arhiva Vijesti
Nenad Amidžić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.06.2012. 10:20h

Za kupovinu imovine nikšićkog preduzeća Radvent, čija je cijena 3,83 miliona eura, nije bilo zainteresovanih. Očekuje se novi oglas, po nižoj cijeni.

"Odbor će zaijedati i odrediti drugu cijenu. Dobro je da funkcionišemo i radimo. Razgovaramo i sa ljudima iz Toščelika o poslovnoj saradnji. Imamo konkretne rezultate razgovora, radimo elektromotore za njih i računamo da će pokretanjem proizvodnje u Željezari biti jača saradnja", rekao je "Vijestima" stečajni upravnik Nenad Amidžić.

Radvent, koji od 1994. godine samostalno akcionarsko društvo, 2008. je kupila holandska kompanija MNSS, koja je bila i većinski vlasnik Željezare. Na zahtjev svih 178 radnika, kojima se duguju 990.000 eura za plate, uveden je stečaj 6. juna 2011. Sredinom oktobra je proglašen bankrot jer niko nije podnio plan reorganizacije.

"Ukoliko Toščelik bude radio kvalitetne čelike, kao što imaju namjeru, biće posla i za nas. Oni su zainteresovani i za kupovinu Radventa, ali to je vjerovatno priča za kasnije, kada bude cijena koja će njima odgovarati", istakao je Amidžić.

Potraživanja je prijavilo 35 povjerilaca u iznosu od 2,5 miliona eura, od čega je prihvaćeno 2,33 miliona.

Peti oglas za prodaju imovine nikšićke Hladne valjaonice Tehnostil ističe danas, a njena cijena je 2,8 miliona eura.

"Postoje zainteresovani za dio imovine, vjerovatno čekaju povoljniju priliku", istakao je Jauković.

Turski Toščelik, novi vlasnik Željezare, zainteresovan je da objedini nekadašnje pogone kompanije.

Bonus video: