Atlas banka povećala kapital za još pet miliona eura

Atlas banka je, kako se dodaje, nedavno uspješno realizovala i proces integracije kartičnoj asocijaciji China Union Pay sa kojom je poslovnu saradnju počela u novembru 2017. godine
51 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2018. 13:39h

Kompanija Atlas Capital Holding, većinski akcionar Atlas banke danas je iskoristila svoje pravo i upisala i uplatila akcije nove emisije u vrijednosti od 5.000.000 eura, saopšteno je iz banke.

Na taj način, kapital Atlas banke je u periodu kraćem od godinu povećan za 10.000.000 eura, što je bio ranije uslov Centralne banke.

"Posljednjom uspješnom dokapitalizacijom, Atlas banka je potvrdila status stabilne finansijske institucije i svoju dugogodišnju ulogu značajnog poslovnog subjekta u finansijskom sistemu Crne Gore. Banka i dalje razvija svoje tržišno učešće na finansijskom tržištu, što potvrđuje visok nivo depozita, ukupne likvidnosti i svih značajnih pokazatelja poslovanja", navedeno je u saopštenju.

Atlas banka je, kako se dodaje, nedavno uspješno realizovala i proces integracije kartičnoj asocijaciji China Union Pay sa kojom je poslovnu saradnju počela u novembru 2017. godine čime obezbijedila dominantnu poziciju na tržištu Jugozapadne Evrope u saradnji sa ovom kartičnom asocijacijom.

China Union Pay je 2015. godine prestigla dva najveća konkurenta na svjetskom tržištu, američke kompanije VISA i Mastercard, zauzevši 43 odsto tržišnog učešća. Prisutna je u 162 zemlje, ima 1500 članica finansijskih institucija i preko 14 miliona korisnika kartica.

Bonus video: