Ni jedna ponuda za kupovinu zemljišta "Radoja Dakića"

Sudija Danilo Jegdić najavio je da će se za 15 dana steći uslovi za zakazivanje novog ročišta
60 pregleda 2 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.06.2012. 13:20h

Propala je i sedma prodaja zemljišta bivše fabrike mašina “Radoje Dakić” jer na održanom ročištu u Osnovnom sudu nije dostavljena nijedna ponuda investitora za kupovinu oko 200.000 kvadrata.

Sudija Danilo Jegdić najavio je da će se za 15 dana steći uslovi za zakazivanje novog ročišta, a da u roku od osam dana povjerioci moraju platiti oglas u jednom dnevnom listu.

“Predmet prodaje je velika površina koja je bitna za dalji razvoj grada i takva prodaja teško se može ostvariti nakon oglašavanja na oglasnoj tabli i u novinama. Potrebno je raspisati međunarodni tender, jer u suprotnom sud ovakvu prodaju može zakazivati iks puta budući da ne postoje urbanističko-tehnički uslovi i namjena, kao ni dobra volja već opstrukcija aktuelnog gradonačelnika (Miomira Mugoše) koji dosta učestvovao u poslovima i amputirao 50.000 kvadrata u ovoj igri”, saopštio je Milan Vukčević, predsjednik Kooordinacionog odbora povjerilaca istakavši da u ovom slučaju “ima dosta stvari koji se tiču organizovanog kriminala”.

Bonus video: