Kanađani i zvanično preuzeli nikšićku pivaru

Nova poslovna jedinica, koja obuhvata devet pivara jugoistočne Evrope, među kojima je i nikšićka Trebjesa, zvaće se Molson Kors centralna Evropa
0 komentar(a)
Pivara Trebjesa, Foto: Ivan Petrušić
Pivara Trebjesa, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 18.06.2012. 08:59h

Pivarska kompanija Molson Kors objavila je da je danas završena ranije najavljena akvizicija Starbevovih pivara vrijedna oko 2,65 milijardi eura. Akvizicija uključuje i Nikšćku pivaru, kao i Staropramen, vodeću robnu marku poslovne jedinice, sa prodajom u više od 30 zemalja svijeta.

U saopštenju ove kompanije je navedno da Molson Kors centralna Evropa zapošljava oko 4,1 hiljadu ljudi, posjeduje devet pivara i prodaje robne marke koje su lideri na tržištima Češke, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovačke.

"Uzbuđeni smo zbog ove akvizicije koja značajno ojačava našu poziciju i uvećava naš asortiman premium brendova", kazao je predsjednik i izvršni direktor Molson Korsa, Piter Svinburn.

On je još istakao da je napravljen značajan napredak u postavljanju temelja za uspješnu integraciju i da su iz ove kompanije ubijeđeni da imaju pravi tim, iskustvo i strategiju za ispunjenje svojih ciljeva.

Izvršni direktor kompanije Molson Kors Velika Britanija i Irska, Mark Hanter, biće izvršni direktor Molson Korsa centralna Evropa. Hanter je, kako je saopštio, oduševljen što ću preuzeti kormilo kompanije Molson Kors centralna Evropa, gdje ću nastaviti da radi u jakim operacijama, sa snažnim brendovima i visoko produktivnim timovima.

Kanadski Molson je jedan od najvećih svjetskih proizvođača piva. Segmenti u kojima djeluju uključuju Kanadu, SAD, Veliku Britaniju, centralnu Evropu i Molson Kors Internešnal. Ova kompanija ima širok asortiman sopstvenih i partnerskih brendova, koji osim Staropramena uključuju i Kors Lajt , Molson Kanadian iKarlin.

Bonus video: