Udar po džepu: Verici Maraš plata manja skoro 6.000 eura

Nije saopšteno koliko iznosi prosječna zarada u najpoznatijem državnom brendu
59 pregleda 0 komentar(a)
Verica MAraš, Foto: Luka Zeković
Verica MAraš, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.06.2012. 17:25h

Predstavnici državnih preduzeća nerado su dočekali Vladine preporuke o smanjenju plata, a svako najveći udar po džepu osjetiće direktor Plantaža Verica Maraš koja umjesto 7.372 eura primati tri prosječne neto plate u države (1473 eura) uz minuli rad.

Iz Plantaža je saopšteno da su članovima odbora direktora odredili naknada u visini jedne prosječne neto zarade u državi (491euro), umjesto jedne prosječne neto zarade u kompaniji kako je do sada bilo, a predsjednik odbora direktora imaće dvije neto prosječne zarade u državi umjesto jedna prosječna neto zarada u kompaniji.

Nije saopšteno koliko iznosi prosječna zarada u najpoznatijem državnom brendu.

„Izvršnom direktoru se određuje neto zarada u visini tri prosječne neto zarade u državi sa uračunatim minulim stažom“ rekli su u Plantažama.

Dalje se navodi da će zaposlenima koji su u rangu nižem od izvršnog direktora primati platu u visini od dvije i po neto prosječne u držav sa uračunatim minulim stažom, a zaposlenima koji su u rangu ispod menadžmenta plata se neće smanjivati, opšti akti kojima se reguliše zarada zaposlenih neće se mijenjati jer ne postoji pravni osnov za to.

„Odluka o prihvatanju zaključaka Vlade primjenjivaće se shodno specifičnostima kompanije koja posluje na međunarodnom tržištu i ona je još jedna u nizu mjera štednje koje je kompanija uvela u utvrđenoj strategiji poslovanja, u cilju ublažavanja i prevazilaženja negativnih posledica svjetske ekonomske krize“ istakli su u Plantažama, dodajući da će te mjere važiti do kraja godine.

Bonus video: