Lukšić: Aco Đukanović ne može da trpi zbog nemara institucija

Đukanović je upisan prije dvije godine kao vlasnik 7.637 kvadratnih metara državnog zemljišta, na kojem se nalazi zgrada podgoričke policije
99 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2012. 16:33h

Nakon što je premijer Igor Lukšić prozvao je ministarstvo unutrašnjih poslova zbog neispunjavanja oročenih obaveza iz ugovora o ustupanju zemljišta sa Acom Đukanovićem a na kojem se nalazi stara zgrada policije ministar MUP-a Ivan Brajović saopštio da nikada nije vidio ugovor koji je sa Đukanovićem potpisao bivši direktor policije Veselin Veljović.

"Ugovor o prenosu prava korišćenja, sklopljen je između Vlade Crne Gore potpisan od strane tadašnjeg direktora Veselina Veljovića i Aca Đukanovića. Predmetni ugovor koji je zaključila Uprava policije nije bio dostupan MUP-u, niti ga je Uprava policije dostavila radi blagovremenog postupanja, shodno obavezama i rokovima iz Ugovora".

"Po saznanju za obavezu iseljenja iz predmetnog objekta, MUP se obratilo Vladi Crne Gore,15.februara 2012. i Upravi policije 26.marta 2012. sa zahtjevom za hitno preseljenje u novi objekat Uprave policije",navodi se u saopštenju MUPa- ali se ne precizira ša je Vlada i policija preduzela po zahtjevu tog ministarstva.

Lukšić je saopštio da je na tenderu prije nekoliko godina Đukanović, kao fizičko lice, dao najveću ponudu i stekao vlasništvo nad tom parcelom s tim što je bila obaveza da se do nekog trenutka MUP-policija isele.

"To se iz nekog razloga nije desilo i postoji mogućnost Đukanović zahtijeva raskid utovora i vraćanje u pređašnje stanje prije raspisivanja tendera. Mislim da institucije koje su zadužene za to treba da do kraja sagledaju sve opcije, analiziraju situaciju i predlože Vladi konkretno rješenje. U svakom slučaju, mislim da nije pohvalno da zato što smo neefikasni u ispunjavanju nekih administrativnih obaveza bilo ko da investitor trpi a s druge strane da dođemo u situaciju da se eventualno čak i raskine ugovor", rekao je Lukšić

Brat bivšeg premijera i aktuelnog šefa vladajuće partije, upisan je i prije dvije godine kao vlasnik 7.637 kvadratnih metara državnog zemljišta, na kojem se nalazi zgrada podgoričke policije.

Đukanović je upisao vlasništvo u registar Uprave za nekretnine a osnov sticanja je, kako se navodi na njihovom sajtu, kupovina. Za to zemljište Đukanović je prethodno od Vlade, za 3.300.000 eura, kupio pravo da ga koristi, sa pravom sticanja vlasništva

Galerija

Bonus video: