Imovina Livnice na prodaju: Sve za 4,5 miliona eura

Potencijalnim kupcima ponuđena je cjelokupna imovina Livnice, odnosno zemljište, građevinski objekti, postrojenja i oprema, kao i 170 akcija u Prvoj banci Crne Gore
0 komentar(a)
Livnica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Livnica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.06.2012. 10:17h

Stečajna uprava nikšićke Livnice pozvala je zainteresovane da se do 18. jula prijave za učešće u javnom nadmetanju za prodaju cjelokupne imovine te kompanije, po početnoj cijeni od 4,5 miliona eura.

Pravo učešća na javnom nadmetanju, koje će biti organizovano 23. jula u upravnoj zgradi kompanije, imaju domaći i strani građani i preduzeća koji uplate depozit od deset odsto početne prodajne cijene.

Potencijalnim kupcima ponuđena je cjelokupna imovina Livnice, odnosno zemljište, građevinski objekti, postrojenja i oprema, kao i 170 akcija u Prvoj banci Crne Gore.

Iz stečajne uprave je objašnjeno da će ponuđača sa najvećom kupoprodajnom cijenom Komisija za sprovođenje javnog nadmetanja proglasiti za najpovoljnijeg. Prednost će, kao je saopšteno, imati ponuđač koji ponudi najveću kupoprodajnu cijenu i najpovoljniji investicioni program.

Uslovi za održavanje javnog nadmetanja biće ispunjeni ukoliko do predviđenog roka bude dostavljena barem jedna ponuda. Prijave koje ne budu blagovremeno dostavljene i one sa nepotpunim podacima tretiraće se kao nekvalifikovane.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajni upravnik najkasnije sedam dana od održavanja javnog nadmetanja, o čemu će u roku od deset dana obavijestiti stečajnog sudiju i Odbor povjerilaca.

"Sa najpovoljnijim ponuđačem će biti zaključen kupoprodajni ugovor, a prethodno uplaćeni depozit će se uračunati u kupoprodajnu cijenu", objašnjeno je iz stečajne uprave Livnice.

Izabrani ponuđač u slučaju da odustane od kupovine gubi pravo na povraćaj depozita, a stečajni upravnik za kupca može proglasiti drugog najpovoljnijeg.

Livnica je nekadašnji pogon nikšićke Željezare, koju je italijanski Gatti kupio 2004. godine, a zatvorio četiri godine kasnije zbog štrajka većine radnika.

U Livnicu je stečaj uveden krajem aprila, a potraživanja od 5,3 miliona prijavilo je 30 povjerilaca.

Bonus video: