Gojčaj: Taksa euro po euro je kao da Vlada odluči da naplaćuje Fejsbuk

Gojčaj kaže da se pružanje usluga, u ovom slučaju internet, struja i telefon, ne može uslovljavati
122 pregleda 13 komentar(a)
mobilni telefon, Foto: Junkmail.co.za
mobilni telefon, Foto: Junkmail.co.za
Ažurirano: 11.06.2012. 14:08h

Advokat Anđelo Gojčaj iz Građanskog fronta je pozvao kolege da podrže inicijativu za obranje zakona o taksama euro po euro, jer je kako je saopšteno, pravno neutemeljen.

"Zakon koji su poslanici izglasali na vladin predlog nije uskladu sa Ustavom i Zakonom o poreskoj administraciji. Pravna lica,odnosno privatne firme, poput Elektroprivrede i mobilnih operatera, ne mogu naplaćivati takse i poreze pošto je to posao nadležnih državnih organa, odnosno poreske uprave i lokalnih organa uprave", navodi Gojčaj.

Gojčaj kaže da se pružanje usluga, u ovom slučaju internet, struja i telefon, ne može uslovljavati, jer se one pružaju a nakon njih se traži naplata.

"Ukoliko bi se stvari banalizovale, ovo bi bilo kao kada bi poslanici vladajuće većine usvojili zakon o plaćanju pristupa Fejsbuku, koji je besplatan u cijelom svijetu, jer Vladi treba novac", ukazuje Gojčaj.

Gojčaj navodi da je rješenje stvaranje uslova za rad i smanjivanje troškova funkcionera, a ne kršenje zakona i Ustava da bi se punio budžet.

Bonus video: