Treći dan štrajka Autoprevoznog: Hitna sve češće dolazi, nadležnih nema

Kako javlja TV Vijesti, sve češće im dolazi Hitna pomoć, ali ne i nadležni od kojih radnici očekuju pomoć
4 komentar(a)
Autoprevozno štrajk, Foto: Boris Pejović
Autoprevozno štrajk, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.06.2012. 15:16h

Bivši radnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća treći dan štrajkuju glađu u prostorijama Saveza sindikata (SSCG) i uprkos sve lošijem zdravstvenom stanju poručili su da neće odustati do ispunjenja zahtjeva.

Kako javlja TV Vijesti, sve češće im dolazi Hitna pomoć, ali ne i nadležni od kojih radnici očekuju pomoć. Dvoje radnika je već završilo u bolnici, a jedan od njih je Dragan Radulović, dugogodišnji šećeraš.

“Radnici su lošeg zdravstvenog stanja, većina nas ima problem sa šećerom ili pritiskom. Ali, nema odustajanja do ispunjenja zahtjeva”, kazao je agenciji Mina-business jedan od bivših radnika, Zoran Dumančić.

"Dok ne vidimo crno na bijelo ili na pare na žiro računu, nema odustajanja. Mislim da je dosta prazne priče", kazao je Dumančić za TV Vijesti.

Bivši radnik ,kome je u subotu pozlilo, nakon ukazane pomoći u Kliničkom centru, odlučio je da nastavi sa štrajkom

On je rekao da ih niko nije obilazio, uprkos obećanim posjetama generalnog sekretara SSCG, Zorana Masoničića i premijerovog savjetnika Predraga Stamatovića.

Bivši radnik ,kome je u subotu pozlilo, nakon ukazane pomoći u Kliničkom centru, odlučio je da nastavi sa štrajkom i on se vratio u prostorije SSCG.

Traže 250 eura po godini staža

Bivši radnici nikšićkog preduzeća, njih 30, od utorka ponovo protestuju u prostorijama SSCG u Podgorici, a od petka su počeli da štrajkuju glađu.Oni traže isplatu 250 eura po godini staža na ime dijela otpremnina, koje u prosjeku iznose od 2,5 hiljada do šest hiljada eura, koje je njihovih 35 kolega dobilo prije dvije godine.Bivši radnici Autoprevoznog, koji s prekidima protestuju od juna prošle godine, prekinuli su okupljanja početkom aprila, nakon obećanja predstavnika nikšićke Opštine i Vlade da će im novac biti uplaćen.

Vlada je radnicima uoči novogodišnjih praznika obezbijedila pomoć od 20 hiljada, a Opština deset hiljada eura. Oni su dobili po 500 eura, međutim, desetak radnika nije dobilo tu pomoć, jer nije bilo dovoljno novca.Bivši radnici Autoprevoznog su, početkom godine, ponovo počeli protest revoltirani odlaganjem najavljene Skupštine akcionara Tehnobaze, na kojoj je trebalo da se potvrdi odluka o dokapitalizaciji tog preduzeća.Tehnobaza je preduzeće koje je nastalo transformacijom Autoprevoznog. Eventualna dokapitalizacija bi, kako je ranije objašnjeno, omogućila obezbjeđivanje novca za isplatu preostalog dijela otpremnina.

Bonus video: