CEDIS-u pao tender od 90.000 eura

Još dva tendera ove kompanije su osporena, moraju da plate obeštećenje
127 pregleda 0 komentar(a)
CEDIS, Foto: Cedis.me
CEDIS, Foto: Cedis.me
Ažurirano: 28.05.2018. 15:01h

Povodom žalbe firme „Energetska agencija Vis Solis Montenegro“ iz Podgorice, Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki po službenoj dužnosti je poništila tender Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), koji je dio Elektroprivrede, i obavezala ga da žaliocu, po pravosnažnosti rješenja, vrati 900 eura uplaćenih za vođenje postupka plus 595 eura troškova za sastavljanje žalbe.

Tender CEDIS-a, procijenjene vrijednosti 90.000 eura, odnosio se na izgradnju trafostanice Barington u Herceg Novom. CEDIS je prethodno kao najpovoljniju na ovom tenderu izabrao ponudu firme Electro Team Budva, dok su ponude žalioca i firme Ramel iz Nikšića odbijene kao neispravne.

Državna komisija poništila je tender jer naručilac nije precizno odredio garantni rok za izvedene radove, već je „određujući dva različita roka za izvedene radove onemogućio ponuđače da sačine odgovarajuće i uporedive ponude i da navedu koji je to validan rok za izvedene radove“.

Na drugom tenderu CEDIS-a, procijenjene vrijednosti 35.000 eura, za izradu glavnog projekta nadogradnje upravne zgrade,

Komisija im je naložila da otklone nepravilnosti i donese zakonitu odluku u roku od 15 dana. Žaliocu firmi “Sienersys” iz Podgorice treba da vrate 350 eura na ime naknade za vođenje postupka i 476 eura za troškove žalbe. CEDIS je kao najpovoljniju na ovom tenderu izabrao ponudu firme Ing invest iz Danilovgrada, dok je ponuda žalioca nezakonito odbijena kao neispravna, zbog čega će CEDIS morati ponovo da je vrednuje.

Na trećem tenderu CEDIS-a usvojena je žalba firme Vis Solis Montenegro i poništen dio tenderske dokumentacije u dijelu projektnog zadatka za partiju i na tenderu za izgradnju i rekonstrukciju elektrodistributivnog objekta “Markičići”.

Procijenjena vrijednost ove nabavke je 38.655 eura, a žaliocu će po pravosnažnosti rješenja naručilac morati da vrati naknadu od 386,55 eura i 476 eura za troškove žalbe.

Bonus video: