Bivši radnici Autoprevoznog počeli štrajk, pridružiće im se žene i djeca

Bivši radnici Autoprevoznog, koji s prekidima protestuju od juna prošle godine, prekinuli su okupljanja početkom aprila
0 komentar(a)
Autoprevozno sastanak, Foto: Svetlana Mandić
Autoprevozno sastanak, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.06.2012. 13:39h

Grupa od oko 30 bivših radnika nekadašnjeg nikšićkog Autoprevoznog preduzeća počela je novi protest u prostorijama Saveza sindikata (SSCG) u Podgorici, a ukoliko ne bude dogovoreno ispunjavanje njihovih zahtjeva, žene i djeca će im se pridružiti. U tom slučaju, protest bi nastavili u zgradi opštine Nikšić.

Prema informacijama Vijesti, predstavnici bivših radnika trebalo bi danas da se sastanu sa predsjednikom Skupštine SSCG, Danilom Popovićem i generalnim sekretarom te sindikalne centrale, Zoranom Masoničićem.

Predstavnici bivših radnika najavili su da neće prekinuti štrajk dok njihov zahtjev ne bude ispunjen. Oni traže isplatu 250 eura po godini staža na ime dijela otpremnina, koje u prosjeku iznose od 2,5 hiljada do šest hiljada eura, koje je njihovih 35 kolega dobilo prije dvije godine.

Bivši radnici Autoprevoznog, koji s prekidima protestuju od juna prošle godine, prekinuli su okupljanja početkom aprila, nakon obećanja predstavnika nikšićke Opštine i Vlade da će im novac biti uplaćen.

Vlada je radnicima uoči novogodišnjih praznika obezbijedila pomoć od 20 hiljada, a Opština deset hiljada eura. Oni su dobili po 500 eura, međutim, desetak radnika nije dobilo tu pomoć, jer nije bilo novca.

Bonus video: