Većina bi podijelila EPCG

Iz Vlade zanemaruju priču o podjeli i na potvrdu iz partnerske kompanije da se to dogovara, odgovaraju time da država neće izgubiti većinsko vlasništvo u EPCG
3 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2012. 12:22h

Posebna tema o kojoj se raspravljalo na sjednici Odbora direktora Elektroprivrede, prema informacijama “Vijesti”, bila je predlog Vlade da Termoelektranu (TE) Pljevlja treba izdvojiti iz EPCG da bi se “dugoročno riješilo snabdijevanje Kombinata aluminijuma i dug za struju te kompanije”.

Oko ove namjere izvršne vlasti, koja mjesecima tajno pregovara sa italijanskim partnerom A2A o izdvajanju TE, prema izvoru “Vijesti”, postoji nesaglasje i u upravi EPCG, ali većina podržava to rješenje.

Predstavnici A2A u Italiji su otkrili da dogovaraju sa Vladom da državi pripadne TE i dug KAP-a za struju, a da italijanskoj kompaniji ostane upravljanje hidropotencijalom.

Iz Vlade zanemaruju priču o podjeli i na potvrdu iz partnerske kompanije da se to dogovara, odgovaraju time da država neće izgubiti većinsko vlasništvo u EPCG. To je manje važno, ukoliko bi se ostvario cilj da rasparčaju strateški najvažniju kompaniju u elektroenergetskom sistemu.

Pojedini članovi uprave Elektroprivrede su prije nekoliko sedmica otvoreno skrenuli pažnju predstavnicima Vlade, odnosno državnog kapitala u Odboru direktora, da to ne čine jer ideja “nema smisla i ne vodi ničemu”.

Opšrinije u štampanom izdanju "Vijesti"

Bonus video: