CEZAP: Mobilni operateri iz CG iznijeli 60 miliona eura

Zašto ćute borci za svijetlu budućnost i podmeću kukavičija jaja u vidu računa za struju, pita se stručnjak za telekomunikacije Predrag Boljević
24 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2012. 14:10h

Veliki telekomunikacioni operateri, koji posluju u Crnoj Gori, u posljednje četiri godine uzeli su 60 miliona eura i u svakoj narednoj će iznijeti 20 miliona godišnje, upozorio je savjetnik za telekomunikacije Centra za zaštitu potrošača (CEZAP) Predrag Boljević.

Boljević tu podrazumijeva ostvarenu dobit, koju vlasnici crnogorskih telekomunikacionih kompanija iznose iz Crne Gore.

“Malo li je 60 milona eura pokradenih od crnogorskih građana u potonje četiri godine. Zašto ćute borci za svijetlu budućnost i podmeću kukavičija jaja u vidu računa za struju. Malo li je 20 milona eura koje će se svake naredne godine pokrasti od crnogorskih građana i otići u budžete ‘nama prijateljskih zapadnih zemalja’. I opet, svi ćute i kradu. Dok se to ne prekine, oni će se lagano „autsorsovati“, pa im nećemo imati što uzeti, kako mi reče predstavnik jednog vrlog stranog strateškog investitora”, ocijenio je Boljević u razgovoru za “Vijesti”.

On je ogorčen i na strane diplomate i “mešetare iz zemalja razvijene zapadne demokratije”.

“U slučajevima kada to odgovara njihovim ekonomskim i strateškim interesima, puna su im usta prava, i ruke darova da se ta prava ostvare. U slučajevima kada bi primjena tih prava zadirala u njihove ekonomske i strateške interese, ćute, a umjesto šargarepe u ruci im je batina. Ako se u ovim riječima đe koji vrli diplomata prepozna, biće mi drago jer i jesam mislio na njega”, poručio je Boljević.

Njemu, kako je kazao, nije jasno kako danas, kada su svima puna usta borbe protiv nepotizma, korupcije i kriminala, niko ne progovora i spominje crnogorsko tržište elektronskih usluga.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: