Brković zaobilazi stečaj

Barska kompanija Horizon Logistics (HL), u vlasništvu podgoričkog biznismena Dragana Brkovića, zatražiće izuzeće sudije Privrednog suda Ivana Kovačevića
5 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Luka Zeković
Dragan Brković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.05.2012. 09:39h

Barska kompanija Horizon Logistics (HL), u vlasništvu podgoričkog biznismena Dragana Brkovića, zatražiće izuzeće sudije Privrednog suda Ivana Kovačevića, koji vodi proces protiv nje po zahtjevu Crnogorske komercijalne banke (CKB) i OTP Faktoringa zbog nevraćanja kredita u iznosu od skoro 2,5 miliona eura. Sudija Kovačević je zbog toga prekinuo jučerašnje ročište, a spisi predmeta biće dostavljeni predsjedniku Privrednog suda Draganu Rakočeviću, koji će i odlučiti da li će zahtjev za izuzećem biti prihvaćen.

Zahtjev je uslijedilo nakon što je sudija odbio predlog advokata HL-a Ranka Grbavca da njegovu žalbu na rješenje privremenog stečajnog upravnika uputi Apelacionom sudu. Grbavca je naljutilo i što je Kovačević odbacio zahtjev da se sprovede procjena vrijednosti imovine HL-a.

Ovo nije prvi put da HL pokušava da odloži odluku o uvođenju stečaja, na što je upozorio zastupnik CKB-a Vladimir Radonjić.

Bonus video: