Do srijede će čekati isplate od "Albanian Ferries"

Crnogorski Sindikat pomoraca je inače, proteklih godina već imao nekoliko slučajeva u kojima su brodovi stranih brodara, plijenjeni u Bijeloj i prodavani na sudskim aukcijama
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2012. 15:17h

Sindikat pomoraca Crne Gore koji je član Medjunarodnog sindikata transportnih radnika ITF, čekaće do sredine naredne nedjelje da kompanija "Albanian Ferries" iz Drača isplati dugovanja koje ima prema deset članova posade svog trajekta "Adriatica Queen" koji se nalazi na remontu u Jadranskom brodogradilištu Bijela – potvrdio je juče "Vijestima" potpredsjenik Sindikata pomoraca i ovlašćeni inspektor ITF-a za Crnu Goru, kapetan Tomislav Markolović.

Intervenciju našeg ogranka ITF-a tražilo je sedam rumunskih, dva crnogorska i jedan pomorac iz Hrvatske sa trajekta "Adraitica Queen" kojima brodar već neko vrijeme ne isplaćuje zarade. Oni traže da im se isplate zaostale plate, kao i troškovi repatrijacije jer žele da se iskrcaju sa albanskog trajekta.

"Još nemamo nikava zvaničan odgovor brodara ili agenta na dopise koje smo im uputili prije dva dana. Ja sam i juče boravio na brodu u Bijeloj koji je u mjedjuvremenu izašao iz doka, ali će i narednih dana na njemu biti obavljani remontni radovi."

"Čekaćemo da vidimo što će se desiti do srijede, a onda ćemo sigurno preduzeti neke mjere" - kazao je juče kapetan Markolović dodajući da je dobio nezvaničnu najavu po kojoj je "Albanian Ferries" juče do kraja dana na račune desetorice nezadovoljnih pomoraca sa "Adriatica Queen-a" trebalo da uplati novac koji im duguje.

On je dodao i da je već kontaktirao cntralu ITF u Londonu tražeći autorizaciju da u slučaju potrebe, odnosno ukoliko pomorci koji su se žalili sindikatu do srijede ne dobiju svoj novac, pokrene postupak sudske zaplijene i čak eventualne prodaje broda na sudksoj držabi radi izmirenja dugova prema posadi.

Crnogorski Sindikat pomoraca je inače, proteklih godina već imao nekoliko slučajeva u kojima su brodovi stranih brodara, plijenjeni u Bijeloj i prodavani na sudskim aukcijama.

Galerija

Bonus video: