Carinama prodaju Popovićevu zemlju

Raško Konjević je pozvao tužilaštvo i druge nadležne organe da hitno odgovore da li je po zakonima Crne Gore moguće prodavati tuđu imovinu
116 pregleda 15 komentar(a)
miomir mugosa, Foto: Boris Pejović
miomir mugosa, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.05.2012. 10:00h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša želi uvući odbornike u Skupštini glavnog grada u zonu krivične odgovornosti tako što bi mogli usvojiti odluku o prodaji zemljišta preduzeću “Carine”, a na osnovu neistinite informacije da su te parcele državna svojina, iako su u katastru one već zavedene kao imovina tog preduzeća.

To je saopštio potpredsjednik i poslanik SDP-a Raško Konjević, koji je pozvao tužilaštvo i druge nadležne organe da hitno odgovore da li je po zakonima Crne Gore moguće prodavati tuđu imovinu.

Konjević je indirektno prozvao i Ministarstvo finansija koje još nije odlučilo da li će poništiti važeću odluku o prodaji zemljišta “Carinama”, koju je Mugoša donio bez znanja Skupštine glavnog grada. Time je, prema zahtjevu vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić dostavljenom 27. aprila ministru Miloradu Katniću, Mugoša “prekoračio ovlašćenja”.

Konjević je podsjetio da je Mugoša predložio Skupštini glavnog grada da po hitnom postupku, na sjednici koja je zakazana za 15. maj, donese odluku o prodaji građevinskog zemljište površine 15.184 metara kvadratnih za 2,5 miliona eura koje je označeno u šest katastarskih parcela. Taj predlog odluke formalno je potpisao predsjednik lokalnog parlamenta Slobodan Stojanović.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: