Davidović u Boksite može doći samo stečajem

Davidović je dostavio ponudu za rješavanje problema u Rudnicima prije više od mjesec i po, na koju iz Vlade još ne odgovaraju
6 komentar(a)
Rudnik boksita, Foto: Srđo
Rudnik boksita, Foto: Srđo
Ažurirano: 13.05.2012. 09:58h

Bez uvođenja stečaja u nikšićkim Boksitima, kompanija Neksan, nikšićkog biznismena Miodraga-Dake Davidovića ne može preuzeti upravljanje ovom kompanijom od ruskih investitora zbog čega u Vladi sve više priželjkuju upravo taj scenario i formalno proglašenje bankrota, saznaju “Vijesti” nezvanično u izvorima bliskim Vladi.

Za izvršnu vlast, prema našem izvoru, najbolja varijanta bi bila da upravo sami radnici pokrenu stečaj u nikšićkoj kompaniji na način kao što je to prošle godine urađeno u Željezari AD Nikšić.

Uvođenjem stečaja automatski se raskida privatizacioni ugovor za Boksite.

Davidović je dostavio ponudu za rješavanje problema u Rudnicima prije više od mjesec i po, na koju iz Vlade još ne odgovaraju.

Ne treba zaboraviti, međutim, da je CEAC Holdings limited, kompanija ruskog tajkuna Olega Deripaske koja gazduje Boksitima i podgoričkim Kombinatom aluminijuma, ugovorene investicije za Boksite preplatila, što je razlog više da država i te kako bude pažljiva prema njima.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: