Barani uz novi bulevar dobijaju i prvu biciklističku stazu

Veselin Grbović je dodao da će danas početi i radovi na dijelu od mosta Željeznica koji se proširuje do semafora kod Opštine, ukupne dužine oko 300 metara
62 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2012. 19:22h

Osim bržeg saobraćaja na ljeti najfrekventnijoj dionici u Opštini, Barani će s novim bulevarom na Žukotrlici dobiti i prvu biciklističku stazu u gradu-objavljeno je na trenutno najvećem gradilištu u urbanom dijelu opštine.

Radovi na bulevaru koje izvodi podgorički „Bemaks“, vrijedni su 3,2 miliona eura od kojih je Vlada kroz Direkciju za saobraćaj obezbijedila dva miliona, a Opština 1,2 miliona iz svog kapitalnog budžeta, dok je iz barske kase investirano još 800.000 eura za eksproprijaciju zemljišta.

Gradilište bulevara su obišli ministar pomorstva i saobraćaja dr Andrija Lompar, direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović i predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević koji su iskazali optimizam da će do dolaska prvih turista svi radovi biti okončani.

"Ovo je izuzetno dobar primjer saradnje Vlade i lokalne uprave, kako tehničke, tako i finansijske. Bulevar će imati četiri trake široke po tri i po metra u dužini od dva kilometra, sa svom pratećom infrastrukturom-hidrotehničkim i elektroinstalacijama, rasvjetom i bicklističkom stazom, pa će za građane Bara, uz nadvožnjak koji je završen prošle godine, biti riješen još jedan od problema u saobraćaju. Po planu će biti završen u junu, u svakom slučaju radovi neće smetati početku turističke sezone", rekao je ministar Lompar.

Veselin Grbović je dodao da će danas početi i radovi na dijelu od mosta Željeznica koji se proširuje do semafora kod Opštine, ukupne dužine oko 300 metara.

On je akcentovao izvanrednu saradnju sa opštinom „sa kojom smo sve iskrsle probleme zajedno rješavali“.

Pavićević je kazao da Bar ovim bulevarom dobija savremenu saobraćajnicu koja rješava sigurnost saobraćaja i ljetnje gužve, „a takođe i poboljšava kompletnu infrastrukturu svih naselja koja mu gravitiraju - bolje snabdijevanje vodom i strujom, kao i regulisanje otpadnih voda.

Galerija

Bonus video: