Turisti nagrnuli, u Budvi gostiju za četvrtinu više nego prošle godine

Ako je suditi po trenutnoj popunjenosti kapaciteta, metropolu turizma očekuje jedna od uspješnijih ljetnjih sezona.
79 pregleda 24 komentar(a)
Budva, plaža, Foto: Vuk Lajović
Budva, plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.05.2012. 19:02h

Prema podacima Turističke organizacije Budve, na području od Jaza do Buljarice odmaraju 7.854 gosta, uglavnom inostrana, što je čak za 26 odsto više nego u odnosu na isti period lani.

Prema riječima direktorke TO Budve Jelene Rađenović u hotelima se odmaraju 6.354 gosta, što je za 1.300 gostiju više nego prošle godine sredinom maja.

"Najveći broj gostiju se odmara u hotelima Hotelske grupe “Budvanska rivijera”, njih 2.000, u hotelima HG “Montenegro stars” odmara nešto više od hiljadu gostiju, Iberostar hotel Belvi više od 800 gostiju, a hotelu i vilama Park više od 700 gostiju", kazala je Rađenovićeva.

Ona je navela da izuzetno dobru posjećenost očekuju do kraja mjeseca, naročito za 20. maja kada će u Pržnu biti organizovana velika fešta pod sloganom „Dolazi ljeto – najljepše za početak!”

"Cilj je da privučemo veći broj turista u dijelu prije glavne turističke sezone. To je novi događaj u kalendaru naših manifestacija. Prvi put ove godine u jednom od najljepših mjesta na našoj rivijeri organizujemo cjelodnevni program i uključivanje svih privrednika ovog posebno važnog dijela naše rivijere. Promocija lokalne kulture, gastronomije uz prateće zabavne sadržaje očekujemo na najljepši način najaviće početak sezone", kazala je Rađenovićeva za novinare.

Fešta na Pržnu

Navodeći da su organizatori TO, Opština Budva uz saradnju sa turističkom privredom, Rađenović je dodala da program toga dana u Pržnu počinje već u 17 časova defileom Gradske muzike Budve.

"Uz dobar zabavni i muzički program organizovana je i besplatna degustacija lokalnih slatkiša, rustule, priganice, patišpanj, fugaca, koja je besplatna. Restorani na rivi u Pržnu toga dana omogućili su svima da konzumiraju njihove specijalitete po promotivnim cijenama, a uz sponzore obezbijedili smo i besplatnu degustaciju vina i piva", kazala je Rađenović.

Ona je rekla da se program nastavlja u 18 časova koncertom klape “Castell nuovo” koja ce dvočasovnim nastupom na različitim lokalitetima rive na Pržnu izvoditi najljepše mediteranske numere.

"Za mališane je tu Boda Ninković koji će se pobrinuti da i najmlađima toga dana bude izuzetno zanimljivo. Kada je riječ o muzičkom programu u 20 časova počinje koncert mlade crnogorske pop pjevačice Nine Žižić, a nakon nje nastupiće hrvatska pop zvijezda Jelena Rozga", najavila je Rađenović.

Kraj fešte obilježiće veliki vatromet za koji su se takođe pobrinuli organizatori.

Bonus video: