Amerikanci tvrde: Nezakonito nas odbili

Ne odustaju od tendera za Kumbor, ocjenjujući da odbijanje njihovog prigovora predstavlja “manevar Savjeta za privatizaciju da izađu iz svega ovoga kako su zacrtali”
110 pregleda 5 komentar(a)
kumbor, Foto: Arhiva Vijesti
kumbor, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.05.2012. 11:35h

Drugorangirani konzorcijum, iza kojeg je američki fond NCH, na tenderu za dugoročni zakup zemljišta na kojem se nalazi kasarna Kumbor kod Herceg Novog odbacila je argumente Savjeta za privatizaciju zbog kojih je odbijena njihova pritužba na taj konkurs.

Savjet je prije dva dana odbio njihov prigovor na tender, jer, kako su objasnili, on nije stigao u roku od sedam dana od dostavljanja odluke o rangiranju ponuda. Vladin Savjet je prihvatio odluku Tenderske komisije i proglasio azerbejdžansku državnu naftnu kompaniju SOCAR pobjednikom na konkursu. Američki fond smatra da ponude nijesu pravilno bodovane.

“Vijestima” je iz fonda NCH juče saopšteno da im odluka o rangiranju kompanija nije upućena pravilno, po zakonskim propisima o upravnom postupku.

“Mi smo odluku Tenderske komisije dobili elektronskom poštom, ali Vam ne mogu reći tačno kad. U svakom slučaju, ona nije dostavljena kako to propisuje zakon te je stoga odluka Savjeta da nam odbije prigovor neosnovana”, kazao je izvor “Vijesti” iz američkog fonda, dodajući da ne može ni da procijeni koliko je vremena prošlo od momenta kada su na mail dobili odluku do dana kada su poslali prigovor.

Oni su rekli da ne odustaju od tendera za Kumbor, ocjenjujući da odbijanje njihovog prigovora predstavlja “manevar Savjeta da izađu iz svega ovoga kako su zacrtali”.

NCH će, prema našim saznanjima, sačekati da dobije odluku Savjeta, nakon čega će pokrenuti postupak pred Upravnim sudom, na šta imaju pravo kao učesnik na tenderu.

Bonus video: